Moving to the country

28 september 2010

Blog

Als meisje ben ik opgegroeid in Ossenisse; een klein dorpje in ‘de punt’ van Zeeuws-Vlaanderen. Een dorpje met 340 inwoners; toen nog met kerk en een café. Meer was er – naast rust en ruimte – niet te vinden in Ossenisse. Als klein meisje dacht ik: “hier op Snis wil ik later nooit wonen”.

Als tiener was ik Hulst georiënteerd en vond ik Terneuzen maar niets. Mijn mening werd gevormd: in Terneuzen wil ik niet wonen. De regio Hulst, dat leek me wel wat.

Maar ja, toen ging ik in Terneuzen werken en kwam ik mijn lief tegen. Hij bleek in Terneuzen te wonen. Ondertussen wonen we 12 jaar samen in de stad waar ik nooit wilde wonen. Onze zoon is er geboren, ik heb er vrienden gemaakt, ik sport en schilder in Terneuzen. En ja, werken doe ik nog steeds in Terneuzen.

En nu verhuizen we naar Ossenisse. Snis, waar niets te beleven valt. Waar je alleen rust en ruimte vindt. Een enkele keer per jaar wordt die rust onderbroken door carnavalsgedruis en het dorpsfeest. En voor de rest: ruimte, rust en ons droomhuis. Een huis om ons geluk in voort te zetten.

2014 Moving to the Country

,

Abonneren

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

4 reacties op “Moving to the country”

 1. Ivar wakker Zegt:

  Vanaf vrijdag tot vanmorgen in Zeeland.
  Zon, zee en gezelligheden.
  Weer uitermate vermaakt en de economie gesteund.
  Wij waren niet zuunig’

  Geliked door 1 persoon

 2. thuisbijdewilliams Zegt:

  Zeeland vind ik prachtig, dit jaar ga ik er zelfs een week vakantie vieren !

  Geliked door 1 persoon