Gewoon doen!

6 mei 2011

Blog

Schrijven, dat is iets wat mijn interesse al jaren heeft. Een eigen column, ofwel een blog, dat is iets wat ik al jaren wil. Maar wat houdt me tegen? Het feit dat mensen misschien wel mijn tekst lezen? Dat die mensen daar een mening over vormen? Het misschien stom vinden wat ik allemaal schrijf?

Maar langs de andere kant: waarom zou ik dat erg vinden. Ik bepaal toch wat ik schrijf. En als ik wel schrijf, dan doe ik iets wat ik al heel lang wil.

Misschien houdt de druk me wel tegen. Want een column, een blog, daar moet ook regelmaat in zitten. Als ik terugkijk naar vroeger, de periode van de dagboeken, dan was ik vooral niet goed in het regelmatig schrijven daarin. Vol overtuiging begon ik aan een nieuw dagboek. Maar na een paar dagen was ik alweer vergeten dat ik zo’n ‘lief dagboek’ gestart was.

En toch is schrijven iets wat ik vooral ook beter wil kunnen. Natuurlijk, een interview of een artikel voor het personeelsblad op het werk, dat lukt wel. Maar iets vanuit mezelf, of misschien wel over mezelf, dat is toch heel wat anders…

Dan was er tot een paar jaar geleden natuurlijk ook nog de vraag, hoe publiceer ik zoiets. Nou ja, als er iets eenvoudig is geworden met alle social media om ons heen…; gewoon op Facebook natuurlijk! Okay, ik doe het… Ik ben overtuigd! Ik ga de uitdaging met mezelf aan. Waarom ook niet? Als het niet lukt, dan heb ik het in elk geval geprobeerd.

PS: opbouwende kritiek is altijd welkom!

2011 Gewoon doen

Afbeelding via Google.
© Margo Hermans, mei 2011
, , ,

Abonneren

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

9 reacties op “Gewoon doen!”

 1. beauninoblog Zegt:

  Hoi,
  Zo dacht ik er ook over vorig jaar. Je hebt een gezellig blog, dus ik ben blij dat je ermee bent begonnen hoor.
  Ik baal dat ik zelf niet meer (nog niet?) kan hardlopen, maar des te meer geniet ik van je verhalen over het hardlopen. Zo snel en veel als jij liep ik niet hoor, maar wat was het heerlijk om met de loopgroep in de duinen rond te rennen. Die flow!

  Hartelijke groet, Narda

  Geliked door 1 persoon

 2. Margo Hermans Zegt:

  Erg leuk dat je me bent gaan volgen, Narda. Dank je wel! Ik loop en schrijf graag, dus er zullen nog vele blogs over hardlopen langskomen. 🙂

  Like

 3. Door Suzanne Zegt:

  Gewoon doen: dat is de juiste instelling :-). Leuke blog heb je, ik ga je volgen (en leuk dat je mij bent gaan volgen!).

  Geliked door 1 persoon

 4. robvanspanje Zegt:

  Wat maak je het jezelf moeilijk.
  Je werpt alleen maar vragen op terwijl je de antwoorden al weet.
  Je wilt schrijven. Wat anderen daarvan vinden? Je hoort het wel; of niet. Is dat belangrijk? Ook regelmaat is niet belangrijk tenzij je dat zelf vindt. Waarom vind je dat? Voor jezelf? Voor de mogelijke lezer??? Die lezer ken je niet eens!
  Ga het gewoon doen! Ook over jezelf als je daaraan toe bent!

  Geliked door 1 persoon

  • Margo Hermans Zegt:

   Dank je wel voor je reactie, Rob! Dit stukje heb ik vier jaar geleden geschreven. Uiteindelijk duurde het tot het voorjaar 2014 voordat ik het schrijven echt oppakte. Vind het superleuk om te schrijven en ik doe het graag! Inderdaad ‘gewoon doen’!

   Geliked door 1 persoon

 5. Ellie Schmitz Zegt:

  Zo herkenbaar en zo zijn er meer begonnen…ik ook! Vooral doorgaan, Margo…je schrijft leuk, ik lees je graag!

  Geliked door 1 persoon

Trackbacks/Pingbacks

 1. Jouw idee; mijn verhaal | Margo Hermans - 1 mei 2015

  […] het grote wereldwijde web. En vanaf juli 2014 heb ik hier via WordPress mijn creatieve hoekje. In de beginperiode voelde ik me enorm onzeker over mijn teksten. Wil ‘men’ wel lezen wat ik schrijf? Ondertussen is mijn onzekerheid hierover enigszins […]

  Like