Genieten van rust en ruimte

18 juli 2012

Publicatie

Uit ‘De Snisser Courant’ | jaargang 7 | nummer 3

Geboren en getogen op De Snis. Een paar jaar in Tilburg gewoond, een paar jaar in Kieldrecht en ruim een decennium in Terneuzen. En nu terug waar mijn ‘roots’ liggen. Maar wel samen met mijn mannen: mijn partner Han Blokland en zoon Stijn. 

Beslissing nemen In 2007 ontstond de mogelijkheid om het weiland, wat altijd aan mijn ouders toebehoorde, om te zetten naar bouwgrond. De vraag die wij als gezin moesten beantwoorden was ‘willen wij weg uit Terneuzen om in Ossenisse te gaan wonen?’. Terneuzen, de plaats waar ik nooit wilde wonen, was wel mijn thuis geworden. Han (geboren in Hardinxveld, getogen in Vinkeveen en via omzwervingen als Nigeria, Egypte, Libië en Brunei, neergestreken in 1991 in Terneuzen) was vrij snel overtuigd dat wonen in Ossenisse goed zou zijn. Na veel voors en tegens onder de loep te hebben genomen besloten we de stap te wagen. We wilden gaan bouwen en uiterlijk in het jaar 2010 verhuizen.

Bijzondere verhuisdatum Ons nieuwe huis moest gebouwd worden in landelijke stijl, dat was een eis van de gemeente. Daarover hebben we zelf veel nagedacht en aan de hand van heel veel eigen ideeën is ons huis getekend. De buitenkant van het huis is inderdaad landelijk; de binnenkant is moderner, beetje industrieel, maar toch warm. De gemeente was snel akkoord, de aannemer was gauw gevonden en de bouw verliep best vlot. Uiteindelijk zijn we in oktober 2010, op de verjaardag van Han, verhuisd.

Feiten Blokland–Hermans Han (1956, ook vader van zoon Wouter (1985) die werkt in de sportwereld en dochter Tessa (1987) die studeert in Engeland) is voorzitter van de Raad van Bestuur bij het bedrijf Cofely. Zijn standplaats is Bunnik, nabij Utrecht en met die reden is hij dus doordeweeks altijd vroeg van huis en komt hij laat thuis. Maar wanneer hij thuis is, geniet hij met volle teugen van de rust en de ruimte; hij kan hier zijn hoofd leeg maken. Han is graag bezig in de tuin en in huis. Op zondagochtend fietst hij door de Zeeuwse polders.

Margo (1972) werkt 4 dagen per week als directiesecretaresse bij Cofely in Terneuzen. Daarnaast is zij medeorganisator van het 2-daagse muziekfestival Vestrock in Hulst. Sinds 1999 volgt ze schilderles bij Toonbeeld in Terneuzen en sinds 3 jaar loopt ze ook hard; ze traint nu voor haar eerste halve marathon.

Stijn (2003) zit in groep 6 van De Parel in Terneuzen, gaat 3 middagen per week naar de naschoolse opvang van Kindercentrum ’t Juultje in Terneuzen en voetbalt bij VV Hontenisse. In Ossenisse heeft hij zijn draai goed gevonden. Hij geniet enorm van het buitenspelen met zijn vriendjes. En kijkt alweer uit naar het tentenkamp van volgend jaar.

Blij Han en ik zijn ontzettend blij dat we besloten hebben te wonen in Ossenisse. De rust en de ruimte die we hier vinden, geven ons in ons dagelijks drukke bestaan rust en ruimte in ons hoofd.

2012 Snisser Courant
20120718 Snisser Courant

Foto: Esther Rol
© Margo Hermans, juli 2012
, , , , , , , ,

Abonneren

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

3 reacties op “Genieten van rust en ruimte”

 1. Wondelgijn Zegt:

  Dit is bijna té grappig, maar jaren geleden (en dan heb ik het over jaaaaaaren! Haha) stond er een kerkje te koop in Ossenisse. Bestemming: om te mogen gaan wonen. Mijn lief en ik hebben serieus getwijfeld! Maar het kwam te vroeg op ons pad. Niet gedaan dus.
  Nooit hoor of lees ik iets over Ossenisse en nu zie ik dat jij daar woont!
  Nogmaals: grappig! 🙂

  Geliked door 1 persoon

Trackbacks/Pingbacks

 1. Een bijkomend voordeel | Margo Hermans - 24 juni 2015

  […] wij voorgesteld in het nieuwsblaadje ‘De Snisser Courant’. Voor het artikel genieten van rust en ruimte nam ikzelf de pen ter hand, want een afspraak maken met één van de redactieleden was vanwege […]

  Like