Meer dan een hobby

24 augustus 2012

Publicatie

Uit ‘Zuidwester’ | Personeelsmagazine voor alle medewerkers van Cofely Zuid Nederland BV, regio Zuidwest | Zomer 2012

VESTROCK SOLD OUT prijkt er op de website. Het muziekfestijn dat door tijdschrift OOR benoemt wordt tot “De parel onder de kleinere festivals” laat zien dat Zeeuws-Vlaanderen bruist. 

VESTROCK; is dat niet dat muziekfestival? Klopt! In 2010 vond de eerste editie van het festival plaats. Een festival voor het hele gezin met muziek, theater, kunst en onderwijs. VESTROCK is kleinschalig en daardoor intiem; dit wordt versterkt doordat het festival plaatsvindt op een eiland in de buitenvest van Hulst. Programmering is internationaal (Belgische en Nederlandse artiesten). Zeker niet onbelangrijk, vanaf de eerste editie is VESTROCK volledig CO2 neutraal. Het is dus een milieuvriendelijk en duurzaam festival.

Hoe kom je in de organisatie van zo’n groot evenement terecht? Gevraagd! Bij de eerste editie was ik niet betrokken bij de organisatie. Wel was ik zelf een hele dag aanwezig en had het daar enorm naar m’n zin. Tijdens de eindevaluatie kwam de organisatie erachter dat ze eigenlijk iemand miste. Iemand die volledig verantwoordelijk zou zijn voor sponsorzaken. Vele namen zijn de revue gepasseerd en uiteindelijk ben ik gevraagd. Ik was meteen enthousiast, maar toch heb ik even moeten nadenken. Ik realiseerde mij dat deze taak veel van mijn vrije tijd zou opeisen.

En wat houdt dat dan in ‘sponsorzaken’? Sponsorzaken en VIP’s zijn mijn verantwoordelijkheid. Ieder lid van onze organisatie, welke – inclusief mijzelf – uit 8 leden bestaat, benaderd binnen zijn eigen netwerk sponsors. Zodra een sponsor ‘ja’ zegt, wordt deze aan mij overgedragen. Ik handel verdere zaken af, afhankelijk van de inhoud van het door hun gekozen sponsorpakket. Je moet hierbij denken aan tickets, vlaggen, banners, logo’s maar ook de facturatie van de sponsoring ligt bij mij. Sommige sponsors hebben genoeg aan een enkel contact om alle zaken op een rijtje te zetten. Andere sponsors hebben wat meer aandacht nodig.

Wat is jouw verantwoordelijkheid tijdens het festival? Mijn verantwoordelijkheid ligt bij de VIP-tent. Dit jaar hadden we 400 VIP-gasten. Het is de bedoeling dat zij wat eten en drinken betreft volledig in de watten gelegd worden. Samen met een horeca-ondernemer uit het Hulsterse probeer ik ervoor te zorgen dat het deze gasten aan niets ontbreekt. Daarnaast lopen we als organisatie 2 dagen met een portafoon in ons oor. De hele dag door zijn er kleine, maar soms ook grotere problemen. Uiteraard moeten deze telkens door ons opgelost worden.

Wat is typisch VESTROCK? Typisch VESTROCK is vernieuwing. Het eerste jaar hadden we muziek, theater en kunst en een bezoekersaantal van 2500. Het tweede jaar groeide het bezoekersaantal naar 3500 en voegden we de VESTROCK University (op een laagdrempelige manier colleges volgen; in ontspannen sfeer kunnen vragen gesteld worden aan wetenschappers, kunstenaars en schrijvers waarmee je normaal niet zo snel in contact komt) en Silent Disco toe aan ons programma. Dit jaar voegden we een tweede festivaldag voor kinderen toe: VESTROCK Junior op vrijdag met een bezoekersaantal van 3500. Daarnaast groeide VESTROCK naar 5000 bezoekers. Ondertussen zijn we het tweede festival van Zeeland geworden.

Een kippenvelmomentje had je toen…..? Toen ik in 2011 – voor mij de eerste editie – bij het optreden van Triggerfinger achterop het podium stond. Ik zag toen wat de band zag; een enorme mensenmassa die compleet uit hun dak ging, enorm stonden te rocken, op geweldige muziek. Wauw, kippenvel!! En een paar uur later, om 1 uur ’s nachts, stonden we als organisatie op datzelfde podium. Wij bedankten het publiek en het publiek bedankte ons. Wederom kippenvel!!

Van welke band was je dit jaar zelf het meest onder de indruk? Dit jaar was dat bij VESTROCK Junior Ali B. De manier waarop hij met het publiek, vooral met de kinderen, omging!! Ben er zeker van dat hij tijdens VESTROCK heel wat fans erbij heeft gekregen. En Freek op Safari; hij had in onze VESTROCK University een slang, vogelspin en varaan mee! Op zaterdag vond ik Merdan Taplak voor de tofste sfeer zorgen. Hun muziek is een mix van Roma melodieën, Western Beats en tijdloze dansplaten, dit in combinatie met blazers en een accordeon: Balkan beats, de zon scheen, allemaal blije mensen. Perfect!

VESTROCK: hobby of meer dan dat? Bijna een tweede baan, maar dan op vrijwillige basis.

En volgend jaar? Weer!!

'Zuidwester', personeelsblad Cofely Zuid Nederland bv, regio Zuidwest | Zomer 2012)

‘Zuidwester’, personeelsblad Cofely Zuid Nederland bv, regio Zuidwest | Zomer 2012

 

20140824 ZUIDWESTER VESTROCK

 

, ,

Abonneren

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

Reacties zijn gesloten.