Wind door mijn hoofd

19 februari 2014

Blog

Continu spitsuur. Druk met werk. Druk met gezin. Druk met organiseren van een festival. Druk met hardlopen.

Woensdag. ’s Morgens gelijk hardloopkleren aan. Zo komt er geen uitstel en zeker geen afstel. Kijken op een buienradar: ‘heb ik geluk dat het niet gaat regenen?’. En kijken naar de windhaan op de kerktoren om te weten hoe de wind staat. De wind bepaalt vaak mijn looproute. Vanochtend weer heerlijk door de Zeeuws Vlaamse polders gelopen. Lekker fris buiten. Genoeg wind die waait om mijn hoofd leeg te maken.

Als je het al zo druk hebt, moet je dan ook nog hardlopen? Ja, juist! Hardlopen om rust te vinden. Hardlopen om na te denken. En hardlopen om in balans te blijven. Misschien is het wel een soort van verslaving. Een gezonde verslaving denk ik dan. Want voor dit hardlopen heb ik weer een alcoholvrije periode ingelast, probeer ik bewust met eten om te gaan en voldoende te rusten.

Doelstellingen bepalen. Trainen volgens hartslagschema’s. Het geeft structuur en duidelijkheid. Een houvast in mijn drukke en volle leven. En deze doelstellingen zorgen ook voor gezonde spanning! Zal ik klaar zijn voor de volgende loop? Heb ik genoeg kilometers gemaakt? Kan ik het?!

De komende periode staan voor mij drie leuk, spannende, lopen op de planning. Half maart loop ik mee met ‘Antwerp Urban Trail’. Dan volgt de eerste helft van de ‘Marathon Zeeuws Vlaanderen’. En als laatste staat ‘Antwerp Ten Miles’ op de planning. Welke voor mij het meest spannend is? De halve marathon, zeker weten!!

Wind door mijn hoofd

, , , ,

Abonneren

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

Reacties zijn gesloten.