Oranje

25 februari 2014

Blog

Kwart over zeven. Rust heerst in het kleine dorp. De zon komt op en kleurt de omgeving oranje.

Blijdschap!! Dat is het gevoel dat ik krijg van de zon die ons dorp ‘s morgens oranje kleurt. Oranje schitteringen in de ramen van de huizen van de buren. Een zachte gloed door de straten. Condens op de ruiten van de auto’s die geparkeerd staan. Even de achterdeur openen en luisteren naar de vogels die fluiten. Lente is in aantocht.

Ik kijk door het andere raam naar buiten en zie een blauwe lucht zover ik kijken kan. Dit is de lucht die een mooie dag voorspelt. In de wei staan schapen te grazen. Op het gemakje, natuurlijk. Zij voelen niet de druk van de dag die komt.

Het gevoel dat de lente eraan komt. Dat maakt me blij. ’s Morgens vroeg, heerlijk buiten in het zonnetje een kopje koffie drinken. Een extra genietmomentje inbouwen in de drukke dag die komt. Ik kijk er al naar uit. Buiten, een kopje koffie drinken, ’s morgens vroeg.

Nog even geduld. Vandaag is nog te vroeg. Te koud om zo vroeg buiten een kopje koffie te drinken. Daarom kijk ik door het raam naar buiten en geniet ik van de oranje schittering in de ramen bij de buren. Ik drink mijn eerste kopje koffie van de dag. Binnen.

Oranje

Foto: Marja Jansen
© Margo Hermans, 2014
, , ,

Abonneren

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

Reacties zijn gesloten.