Hardlopen, ook door het ziekenhuis

12 maart 2014

Blog

Zaterdag 8 maart. Klaar om deel te nemen aan de tien kilometer van de eerste Ziekenhuisloop. Een trimloop die ook deels door het ziekenhuis gaat.

Inschrijfgeld vijf Euro. Ik lees op de website dat de opbrengst in zijn geheel naar de vakantiereis van de dialysepatiënten van het ziekenhuis gaat. Mooi dat sportiviteit en een goed doel aan elkaar gekoppeld worden!

Om half tien ‘s morgens is de beurt aan de lopers van de langste afstand. Een echt startschot is er niet, maar weg zijn we wel. Via de landplaats van de helikopter lopen we richting de kreek.

Wandelaars, die al eerder vertrokken zijn, lopen over hetzelfde pad. Goed opletten dus, zodat er geen botsingen ontstaan. Het is geen wedstrijd. Het gaat niet om de tijd. Het gaat om het meedoen. Maar toch, bij een trimloop ren ik net wat harder dan bij een training.

Lopende door het park, langs het water en met de wind in de rug is het al gauw aan de warme kant. Had ik maar een korte broek en een shirt met korte mouwen aan… Het is een mooie lente dag; één van de eerste dit jaar. Een dag om te genieten!

Gestart buiten bij de ingang van het ziekenhuis; finishen doen we binnen. We lopen het pand in via de ingang bij de HAP. Door de gang van het ziekenhuis rennen we naar de voorkant. Daar is het einde van de loop. En het begin van mijn weekend. Een goed begin van het weekend. Zeker door de koppeling met het goede doel; ik hoop dat de patiënten straks ook kunnen genieten!

Ziekenhuisloop 2014

Foto’s via Ziekenhuisloop en in eigen beheer.
© Margo Hermans, maart 2014
Note: voor het eerst gepubliceerd op 12 maart 2014 op mijn vorige website.
, , , , ,

Abonneren

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

3 reacties op “Hardlopen, ook door het ziekenhuis”

 1. wilcoscharitychallenge Zegt:

  Succes Margo. Mooi doel, mooi weer en je hoeft niet door de tunnel … kannie stuk!

  Geliked door 1 persoon

  • Margo Hermans Zegt:

   Morgen, zaterdag 7 maart, is de volgende ziekenhuisloop / koesterpasloop. En deze gaat wel 🙂 door een tunnel. De Sluiskiltunnel, welke binnenkort geopend wordt.
   Dit blog gaat over de loop van vorig jaar en heb ik vandaag ‘verhuisd’ van mijn oude website naar hier.

   Geliked door 1 persoon