Dromen mag

2 april 2014

Blog

Okay! Mezelf verplichten vaker te schrijven. Om het beter te leren. Ondanks het citaat van Simon Carmiggelt: “Het aardige van het ambacht schrijven, is dat je het nóóit leert”.

En toch wil ik het wel leren. Het beter kunnen. Dit lukt alleen door te oefenen. Want, oefening baart kunst. Kunsten moet je tonen, zodat je kritieken kunt ontvangen. Daarom ben ik een website gestart. Niks ingewikkelds. Ook niet zelf ontworpen. Maar wel een plekje op internet waar mijn blogs staan.

Zittend aan de keukentafel met mijn laptop. Hier moet het gebeuren. Het schrijven van de teksten. Maar is het oefenen alleen wel genoeg? Heb ik misschien meer handvatten nodig? Ga ik een schrijfcursus volgen? Dwalend over het internet kom ik hiervoor genoeg aanbieders tegen en besef ik dat ik eerst een keuze moet maken.

Wil ik vanuit vrijetijdsbesteding schrijven? Of juist mezelf beroepsmatig ontwikkelen? Ga ik voor een cursus columns schrijven, blogs, korte verhalen of… Wat wil ik eigenlijk?

Schrijven, dat is wat ik wil. Niet net als vroeger starten aan een ‘lief dagboek’ en na drie dagen niet meer weten dat ik er ooit aan begonnen was. Maar het serieuzer aanpakken! Terwijl ik dit schrijf zie ik een beeld uit ‘Sex and the City’ voor me. Carrie Bradshaw met haar laptop op het tafeltje voor het open raam. Het is lente, de zon schijnt en vogeltjes hoor je fluiten. Dromend kijkt ze naar buiten. Dromen mag. Ook ik.

Dromen mag...
Dromen mag…
Afbeelding via Google.
© Margo Hermans, april 2014
Note: voor het eerst gepubliceerd op 2 april 2014 op mijn vorige website.
, ,

Abonneren

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

10 reacties op “Dromen mag”

 1. Morgaine Zegt:

  Mag ik je een tip geven? goed, nu zou ik eerst op antwoord moeten wachten, hahaha, maar ik geef je hem alvast.

  Zelfs vond ik ooit een boek in de bieb en deze kun je ook bestellen bij bol.com, geloof het of niet, ik heb dat hele boek over zitten tikken en heb het compleet in Word staan… yep, ik ben gek, hahaha Natuurlijk mag ik dat niet delen, maar trust me… it’s worthed….

  http://www.bol.com/nl/p/je-leven-schrijven/1001004006434694/

  Geliked door 1 persoon

  • Margo Hermans Zegt:

   Je mag me zeker een tip geven! Tips zijn altijd welkom.
   Ken het niet; ga er naar kijken. Dank je wel!

   Geliked door 1 persoon

  • Margo Hermans Zegt:

   Ik heb het boek besteld en vanmiddag ontvangen 🙂 Ben gestart met lezen; nu starten met de eerste oefening. Dank je wel voor de tip!

   Geliked door 1 persoon

   • Morgaine Zegt:

    Geweldig he! hahahaha Ik wens jou heel veel schrijfplezier! 😀 Ik moet het zelf ook weer eens doornemen, de energie is er, de start opnieuw van mijn boek dwaalt ook al dagen door mijn hoofd, maar het werkelijk weer beginnen en starten 😉

    X

    Geliked door 1 persoon

    • Margo Hermans Zegt:

     Dit valt vast onder de noemer ‘wordt vervolgd’. 🙂

     Geliked door 1 persoon

     • Morgaine Zegt:

      Ik ben heel benieuwd, dit boek kwam tot mij vlak nadat ik eindelijk wist wat ik had, de fibromyalgie en ik moest kiezen… blijf ik binnen verteren of ga ik mijn leven weer opbouwen en dit boek, heeft mij daar bij geholpen, dankzij de opdrachten, ook al was het niet mijn intentie om een boek te schrijven of zo… ja ook al toen.. maar het ging die andere kant op 😀 Heel therapeutisch dus 😀

      Geliked door 1 persoon

 2. Rob Alberts Zegt:

  December 2009 schreef ik mijn eerste blog.
  Dagelijks plaatste ik iets.
  Bij het overzetten naar dit blog ontdekte ik schrijf- en spelfouten …..

  Van 2009 naar nu heb ik twee langere winterslapen met het bloggen gehouden.
  Nu schrijf ik regelmatig onregelmatig.

  Het pleziert mij.
  De korte teksten gaan mij beter af.

  Nu wil ik de stap maken naar langere teksten.
  Ook heb ik nog een bundeling van een aantal blogs waar ik nog verbindende teksten voor wil schrijven.

  Gelukkig is en blijft het voor mij een hobby.

  Vrolijke vakantiegroet,

  Geliked door 1 persoon

Trackbacks/Pingbacks

 1. Jouw idee; mijn verhaal | Margo Hermans - 1 mei 2015

  […] schrijf vanuit mijn gevoel, over wat ik doe, wat ik belangrijk vind en mijn belevenissen. Daarnaast droom ik… Kan ik ook een kort verhaal schrijven? Kan ik er meer dan één schrijven? En waarover […]

  Like

 2. Beginnen | Margo Hermans - 7 augustus 2015

  […] een blogster die ik heb leren kennen via de digitale schrijfweg. Ze reageerde op mijn tekst ‘Dromen mag’. Daarbij vertelde ze mij, dat zij met schrijven ‘verder’ is gekomen aan de hand van dit […]

  Like