Chique feestje

9 april 2014

Blog

Hij in smoking. Ik in galajurk. Scheepvaartmuseum in Amsterdam is de locatie van het feestje. Een vijftigjarig jubileum van een bedrijf is de aanleiding.

Een paar maanden geleden kwam de uitnodiging. Gaan we wel, of gaan we niet. Een werkgerelateerd feestje. Voor hem belangrijk voor de contacten. Okay, we gaan. Dresscode: black tie. Voor de man is het eenvoudig. Een smoking is een smoking. Maar voor de vrouw, dat is weer een ander verhaal.

In de loop der jaren zijn we geregeld naar een gala geweest. En galajurken draag ik echt meerdere keren. Ook naar gelegenheden waar ik steeds weer dezelfde mensen ontmoet. Alleen nu heb ik een probleempje. Ik ben wat kilo’s lichter en de jurken die in de kast hangen zijn mij allemaal te groot geworden. Een passessie volgde. En daarna de bevestiging. Niet genoeg vulling meer voor de galajurken die in de kast hangen.

Zoeken op het internet. Algauw kom ik uit bij de site ‘schreeuw van geluk’. Kleur zwart als voorkeur, maat erbij en scrollen maar. Veel jurken zijn het net niet. En dan ineens zie ik hem. Dat is de jurk! Dat is een echte Margo-jurk! Een paar dagen later pas ik de jurk aan. Helemaal goed!

Weken later arriveren we aan het begin van de avond bij het Scheepvaartmuseum in Amsterdam. Hij in smoking. Ik in galajurk. Juist gekleed voor het chique feest! Een mooie lentedag. De ontvangst is buiten. Glaasje champagne erbij; niet voor mij, ik drink een glaasje water.

Strak geregisseerd. Om 19 uur aan tafel. Schikking is gemaakt. Ik zie al snel dat het een avondje beleefd praten wordt met volledig onbekenden. Er wordt gevierd dat het bedrijf vijftig jaar bestaat. De directeur, oud-directeur en de directeur van daarvoor komen allemaal aan het woord. Wie sprekers vier, vijf en zes waren, ben ik ondertussen vergeten. Een bedrijfsfilmpje, nog een bedrijfsfilmpje en een komiek. Hij was echt grappig!

Vier uur later ben ik uitgepraat met mijn tafelheer. Hetzelfde geldt voor mijn lief met zijn tafeldame. Terwijl een goeie zangeres staat te zingen op het podium nemen we afscheid van de gastheer. De auto staat gelukkig dichtbij geparkeerd. Daar schop ik mijn hakken uit, trek mijn ballerina’s aan. Terwijl ik onder een fleecedekentje slaap, chauffeurt mijn lief de auto naar huis.

Foto’s in eigen beheer.
© Margo Hermans, april 2014
, , , ,

Abonneren

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

2 reacties op “Chique feestje”

  1. Johnny. Zegt:

    Mooie gala jurk (Y)

    Geliked door 1 persoon

Trackbacks/Pingbacks

  1. Inauguration ‘Pioneering Spirit’ | Margo Hermans - 4 maart 2015

    […] boot gebracht en hebben we kort de tijd om in onze hut van ‘lounge suit’ om te kleden naar ‘black tie’. Voor de tweede keer die dag ‘op chic’ worden we naar het drijvende paviljoen bij de […]

    Geliked door 1 persoon