Mijn cadeaudochter

16 april 2014

Blog

Zestien jaar geleden. Ze was tien toen ik haar voor het eerst zag. Een smal meisje met lange blonde haren. Verlegen. Beleefd. Maar vooral terughoudend. Want haar papa woonde samen met mij.

Nu is zij zesentwintig, afgestudeerd en gestart aan een nieuwe fase in haar leven. Trots ben ik op haar! De paden die ze bewandelde, waren er met hindernissen. Maar de keuzes die ze maakte,  waren die van haar. Soms zag ze duisternis, en soms werd het daarna nog donker. Uiteindelijk zag ze altijd weer licht.

Dat licht heeft ertoe geleid dat ze het felbegeerde diploma op zak heeft. Ze werkt sinds kort bij een grote multinational. Er ligt enorm veel uitdaging voor haar. En ze mag gewoon reizen voor haar job! Dat reizen dat wilde ze graag. Ze komt er wel. Waar het ook zal zijn.

In de tussenliggende jaren van het terughoudende meisje tot de mooie jong volwassen vrouw heb ik altijd geprobeerd haar de ruimte te geven die ze verlangde, te luisteren wanneer het nodig was, begrip voor op te brengen voor situaties, voor haar te zorgen wanneer ze bij ons was en vooral lief voor haar te zijn. Mijn gevoel volgen. Haar met liefde omringen.

Eenvoudig is het zeker niet geweest. Voor haar niet. Ook voor mij niet. Maar ondertussen, met wederzijds respect, is er wel iets moois gegroeid tussen haar en mij. Mijn dochter zal ze nooit zijn. Maar ik hou van haar als mijn dochter. Met trots noem ik haar ‘mijn cadeaudochter’.
2014 Cadeaudochter

Afbeelding via Google.
© Margo Hermans, 2014
, ,

Abonneren

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

Trackbacks/Pingbacks

  1. Ontbijten in Nootdorp | Margo Hermans - 28 december 2016

    […] Kerstdag vierden we bij familie onder de rook van Amsterdam. De dag erna stond klussen bij mijn cadeaudochter, de dochter van mijn lief, op het programma. Rekening houdend met de reistijden van thuis naar de […]

    Like