Stoplicht

14 mei 2014

Blog

’s Morgens vroeg. Sta ik weer voor het enige stoplicht. Bij het stoplicht moet ik rechtdoor. Ineens denk ik – voor de vijfhonderdachtentachtigste keer – ‘als ik nu eens linksaf ga’.

Natuurlijk ga ik rechtdoor. Al twintig jaar ga ik rechtdoor. Het is geen kwestie van niet meer rechtdoor willen. Het is slechts een gedachte. Een kort moment. Altijd bij datzelfde stoplicht. Alleen wanneer het op rood staat. Een gedachte die nooit lang duurt, want dan is het stoplicht alweer groen geworden.

Alleen op de heenweg. En alleen ’s morgens vroeg. Alleen bij dat ene stoplicht. Daar heb ik die gedachte ‘als ik nu eens linksaf ga’. Ongepland een hele dag voor mezelf gewoon door simpelweg linksaf te gaan. Wat zou ik dan doen? Doorrijden naar het strand om er te wandelen? Een tijdschrift kopen en lezen op een bankje in de zon? Of gewoon weer naar huis rijden en gaan slapen?

Ik zal het nooit weten. Ik ga niet linksaf. Zeker niet bij dat stoplicht.

20140514 Stoplicht

Abonneren

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

4 reacties op “Stoplicht”

 1. de Beestenboel dierenverzorging op maat Zegt:

  Hoi Margo,

  Weet jij hoe het komt dat ik oude berichten doorgestuurd krijg van jouw blog?
  Nieuwe berichten vind ik super leuk maar de rest heb ik allemaal al gelezen 😉

  Hoe gaat het nu met het hardlopen? Weer terug op schema ?

  Vriendelijke groet,

  Natascha Janssen
  http://Www.bijdebeestenboel.nl

  Geliked door 1 persoon

  • Margo Hermans Zegt:

   Ja hoor Natascha, dat weet ik wel! Ik ben bezig met een blog-verhuizing! Oude schrijfsels wil ik ook op de nieuwe site. Ik probeer dagelijks één oud blog op de nieuwe site te zetten. En tussendoor plaats ik ook nieuwe berichten! Dank voor het lezen!

   Like

 2. Johnny. Zegt:

  Niet vergeten vanaf maandag, na het oversteken de 1e weg rechtsaf 😀
  Of rechtsaf bij het verkeerslicht 😀

  Geliked door 1 persoon