Gezond

21 mei 2014

Blog

Zondagochtend. Om half 8 word ik wakker. Beetje vroeg voor een zondag. Maar ik zie zonnestralen door de kieren en zij maken me vrolijk. Tijd om op te staan!

Manlief stapt op zijn fiets om samen met fietsmaten een toer te doen. Zoonlief wordt als een magneet naar de computer getrokken om het spel ‘minecraft’ te spelen. En ik? Eerst een wasje uitzoeken.

Buiten drink ik mijn eerste kopje koffie van de dag. En een tweede. Op ons terras in de zon luister ik naar de vogels die fluiten. In mijn hoofd zet ik op een rijtje wat ik vandaag allemaal moet doen. Het is veel.

Terwijl ik daar zit gaan de woorden “een gezonde geest in een gezond lichaam” (vertaald uit het Latijn: “mens sana in corpore sano”) door mijn hoofd. Een citaat uit één van de satiren (Satire X) van de Romeinse dichter Juvenalis.
Ik moet ervoor zorgen dat ik fit en gezond blijf. Dat mijn ‘batterij’ niet uitgeput raakt voor D-day.

Na een klein ontbijt zoek ik mijn hardloopspullen op. Eerst een rondje rennen door de polders en langs de Westerschelde. Het voelt als windstil en ik geniet van de zon. Boten, vogels en zelfs planten trekken mijn aandacht en zorgen ervoor dat mijn hoofd even in pauzestand komt.

Ruim acht kilometer later ben ik weer thuis. Ik voel me opgeladen, vol energie en ben tevreden over het rondje hardlopen. Een half uurtje later zit ik fit achter mijn laptop. Klaar om weer te werken.

Afbeelding in eigen beheer.
© Margo Hermans, mei 2014
Note: voor het eerst gepubliceerd op 21 mei 2014 op mijn vorige website.
, , , , ,

Abonneren

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

3 reacties op “Gezond”

  1. Ellie Schmitz Zegt:

    Wat heb je dat mooi geschreven, Margo…het leek alsof ik erbij was…

    Geliked door 1 persoon

  2. Mari Durieux Zegt:

    sommige dagen hebben niet meer nodig

    Geliked door 1 persoon