Rust van het moment

18 juni 2014

Blog

Samen scharrelen ze op het gras. Met hun snavels pikken ze in de grond. Zoekend naar eten. Beetje rommelen met hun poten. Twee dikke bosduiven. Koerend. Altijd gezellig samen.

Hij zit weer op de rand van de sloot. De eend. Op zijn vaste stekje. Beetje ineen gedoken. Het zonnetje op zijn bol.

In de dauw liggen ze nog te rusten. Mooie bruine paarden. Een groepje schapen staat te grazen aan een binnendijk en een haas rent speels over het land.

Allen hebben rust. De rust van het moment.

Rust is wat ik mis. Rust is wat ik zoek. Ik ga nu niet liggen in het gras. Ook niet zitten op de rand van een sloot. Maar rennen! Dat kan ik wel.

Rennen door de polder. Hopen dat de wind ervoor zorgt dat er rust in mijn hoofd komt. De zon voelen, mijn schaduw zien en proberen te genieten van het moment. Geen mensen om me heen. Geen muziek aan. Geen afleiding. In mijn eentje rennen door de polder. Kijkend naar wat er om mij heen is. Geen verwachting, enkel verrassing.

Ik doe nu mijn schoenen aan. Ik ga rennen, hopen op rust en om mij heen kijken. Maar vooral ga ik genieten van de verrassing.

Foto in eigen beheer.
© Margo Hermans, juni 2014
, , ,

Over Margo Hermans

Op aarde ~ 1972 | Directiesecretaresse ENGIE ~ 1994 | Eega ♥ Han ~ 1997 | Schilderen & tekenen ~ 1998-2015 | Mama ♥ Stijn ~ 2003 | Hardlopen ~ 2009 | Medeorganisator VESTROCK ~ 2010-2014 | Eigen blog aangedurfd ~ 2014 | Minerva Netwerk Directiesecretaresses, lid werkgroep ~ 2014 | Redactielid De Snisser Courant ~ 2014 | Medeorganisator d’Ossekoppenloop ~ 2014 | Eindredactie De Snisser Courant ~ mei 2015

Bekijk alle berichten van Margo Hermans

Abonneren

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: