Zondagse verwennerij

25 juni 2014

Blog

Zondagmiddag. Rond de klok van één uur arriveren we. Met vrienden bij vrienden in Brabant. Elk jaar één keer. Altijd op een zondagmiddag in juni. De barbecue wordt aangestookt. En iedere keer weer schijnt de zon.

Wijntje voor de gastheer; bloemen voor de gastvrouw. Zoenen voor iedereen. Blij elkaar weer te zien. Drankjes in de glazen; doe mij ook maar een half dan, zo’n bubbeltje. In de schaduw van de bomen – ik op een plekje in de zon – praten we bij. Al gauw komt er lekkers op tafel. Mijn voorkeur? De gekookte stukken krab met de zelfgemaakte mayonaise. Om mijn vingers erbij af te likken.

Mijn stoel in de zon verruil ik voor een schaduwplekje. Bubbels sla ik verder over; voor mij glaasjes water. De heren ontfermen zich over de barbecue en genieten van alle goeds op de zonnige zondagmiddag. De dames helpen haar een beetje in de keuken en dekken de tafel; zij heeft alles onder controle. Op tafel verschijnen de heerlijkste gerechten van het seizoen. Niets ingewikkelds. Vers, puur en uit de streek.

We genieten op de mooie zondagmiddag. De heren en de jongens gaan even balletje trappen. Zoals altijd komen ze lachend en verhit terug. Het einde van de middag is genaderd. Kopje koffie, kopje thee om af te sluiten. Er wordt gegraaid in de schaal met chocolaatjes.

De dag is compleet. Allemaal zijn we voldaan. We nemen afscheid, zoenen en zeggen: “Tot in augustus, tot bij ons”.

20140625 Zondagse verwennerij

, ,

Abonneren

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

Reacties zijn gesloten.