Toch weer binnen

9 juli 2014

Blog

Jarig zijn in de winter betekent dat we in mijn kindertijd mijn verjaardagsfeestjes eigenlijk altijd binnen vierden. Gezellig en warm. Soms had ik het geluk dat er sneeuw lag! Dan gingen we even naar buiten, maakten we een sneeuwpop en gooiden we sneeuwballen naar elkaar.

Dit jaar was ik jarig de dag nadat we van vakantie terugkwamen. Niet het meest handige moment om een feestje te vieren. Daarom besloot ik het een paar weken door te schuiven. Een paar weken werd een paar maanden en uiteindelijk hield ik mijn feestje afgelopen zondag, precies een half jaar na mijn verjaardag.

Ik keek er erg naar uit. Voor het eerst mijn eigen verjaardagsfeestje in de zomer. Zonneschijn, buiten zitten met familie en vrienden, beetje drinken, de barbecue aanstoken en lekker eten. Kinderen die in het water spelen en voetballen. Een tuinfeestje.

De weergoden hadden het anders bedacht. Regen, dat was de weersvoorspelling voor zondag. 

Twijfel. Waar zetten we de spullen klaar? Buiten of binnen? De eerste gasten arriveerden. Okay, buiten dan. Maar wel met een dekentje. Ik liep met een vol dienblad naar buiten. En alweer vielen er regendruppels. Hup alles en iedereen dan toch naar binnen. En binnen zijn we gebleven. Op de kinderen na. Zij hebben heerlijk gevoetbald en gezwommen, in de regen.

20140709 Toch weer binnen

, ,

Abonneren

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

Trackbacks/Pingbacks

  1. Familietijd | Margo Hermans - 11 januari 2017

    […] ene jaar vier ik mijn verjaardag niet, het andere jaar in klein gezelschap, soms wijk ik uit naar de zomer of een andere keer organiseer ik een wat groter feestje. Dit jaar was ik jarig op vrijdag in de […]

    Like