Mijn volgende hardloopdoel?

23 juli 2014

Blog

“I run because I used to be envious of people that could run,
and now I am that person”,  Kendra Thompson

Zes jaar geleden werd voor het eerst de Marathon van Zeeuws Vlaanderen georganiseerd. Collega’s vormden een estafetteteam en deden mee. Na het weekend kwamen ze vol enthousiasme terug op kantoor. Ik hoorde hun verhalen en was een beetje jaloers. Niet alleen op het hardlopen, maar ook op het samen presteren en hun enthousiasme over het evenement. Daar wilde ik ook aan deelnemen!

Even later was het Moederdag. Ik mocht die dag geen huishouden doen van man- en zoonlief. Een mooi moment om mijn hardloopschoenen uit de kast te halen. Ik strikte mijn veters en ging van start. Aan het einde van de straat was ik volledig buiten adem.

Op kantoor vertelde ik over mijn eerste hardlooppoging. Start to Run werd mij aangeraden. Ik volgde het programma, maar op oude hardloopschoenen was dat geen succes. Blessureleed! Al met al heb ik er een jaartje over gedaan om vijf kilometer te kunnen rennen.

De daarop volgende jaren heb ik mijn kilometers langzaamaan opgebouwd. Elk jaar stelde ik een klein nieuw doel. Van vijf kilometer heb ik doorgetraind naar negen. Daarna was mijn doel tien Engelse Mijl en een jaar later een Halve Marathon. Voor mij was het overzichtelijk en mijn lichaam kon het aan.

Nu twee jaar later is mijn langste afstand niet verder dan tweeëntwintig kilometer. Hardlopen doe ik erg graag. Het liefst drie keer per week. En ik vind het leuk om geregeld mee te doen aan hardloopevenementen.

En nu? Wat wordt mijn volgende hardloopdoel? Ik weet het niet.

20140723 Now I am that person

,

Abonneren

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

6 reacties op “Mijn volgende hardloopdoel?”

  1. Frans Zegt:

    42,195 meter. Binnen 4 uur. Dat is je volgende hardloopdoel. Van Terneuzen naar Hulst. Komend voorjaar!

    Geliked door 1 persoon

  2. Marianne Zegt:

    Ik weet het wel 😉

    Geliked door 1 persoon