Goed begin

6 augustus 2014

Blog

Eindelijk! Ook voor ons is de vakantie gestart. Wij hebben ervoor gekozen de tweede helft van zoonlief zijn schoolvakantie vrij te zijn. Relaxmodus staat dus nu op ‘aan’. 

Op onze eerste vakantiedag staat mijn wekker om zeven uur. Okay, best vroeg. Dat geef ik toe. Waarom? Ik wil hardlopen! Normaal werk ik op maandag. Ik kan dan nooit aansluiten bij de loopgroep. Maar vandaag ben ik er wel!

Aan de rand van het bos verzamelen we. Rond de klok van negen uur vertrekken we met z’n twaalven. Het plan is een training van een uur. De trainster is met vakantie; het stokje wordt door iemand anders overgenomen. Doel voor vandaag is interval. Zo kunnen de snellen aan het einde van elke versnelling telkens terugkeren om de minder snellen te bezemen.

We worden iedere keer weer aangemoedigd met een ‘go-go-go’. Ik merk dat ik beter mijn best doe, dan wanneer ik in mijn eentje een intervaltraining doe. Wanneer de training klaar is voel ik de spieren in mijn bovenbenen flink.

Tijdens het napraten besluiten we met z’n drieën nog een extra rondje te lopen. Een kilometer of vijf. In een rustig tempo door het bos. Kletsend. Het gaat goed zo. De schaduw van de bladeren voelt prettig. Op de teller aan mijn pols staat ruim dertien kilometer. Tevreden stap ik in de auto.

Wat is het fijn om geen verplichtingen te hebben. Hardlopen, genieten van de zon en tussen de fruitbomen mijn blog schrijven. Ik ben tevreden over het begin van de vakantie.

Goed begin

, , , ,

Abonneren

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

4 reacties op “Goed begin”

 1. Liesbeth Zegt:

  Klinkt en leest relaxed! Geniet van je vakantie Margo!

  Geliked door 1 persoon

 2. Nadia Bleyenberg Zegt:

  Alweer zo leuk omschreven. (y) Deze keer niet “alsof” ik erbij was, maar een feest van herkenning 😉 . Dat de rest van je vakantie maar net zo goed mag zijn als het begin.

  Geliked door 1 persoon

 3. Frans V. Zegt:

  1 goed begin = het halve werk!

  Geliked door 1 persoon

 4. Elvira Aerts Zegt:

  Heeeeeeeeeeerlijk; het ultieme vakantiegevoel! Ren en geniet!

  Geliked door 1 persoon