Elf jaar alweer

13 augustus 2014

Blog

Totaal verschillende levens. Geheel andere types. We kenden elkaar niet. Kwamen elkaar nooit tegen.

We ontmoetten elkaar tijdens zwangerschapszwemmen. Raakten aan de praat en bleken in dezelfde straat te wonen. We hadden elkaar nooit eerder gezien; onze voordeuren zaten niet aan dezelfde kant. Het was fijn ineens een buurvrouw te hebben in een gelijke levensfase. De fase van mama in wording.

Beiden werden we in oktober mama. Allebei  een zoon. Doordat we zo dicht bij elkaar woonden zochten we elkaar vaak op en belden we nog vaker. We deelden ervaringen en vroegen adviezen aan elkaar.

Onze jongens groeiden van baby naar dreumes, peuter en kleuter. Wekelijks zagen we elkaar sowieso bij babyzwemmen. En we bleven doorgaan met dat zwemmen tot de jongens vier jaar werden. Geregeld spraken we af om te wandelen, naar de kinderboerderij te gaan of gewoon even thuis. Dezelfde school voor de jongens, samen zaten zij in één klas. We verhuisden beiden naar een andere, maar dezelfde, wijk. Onze kinderen zijn samen overgestapt naar een andere school.

Ondertussen zijn wij nogmaals verhuisd. Naar een andere woonplaats. Zien doen we elkaar nu veel minder. En bellen is vooral vaak WhatsAppen geworden. Onze levens zijn veranderd. We moeten nu echt tijd maken voor elkaar. Gelukkig doen we dat beiden!

Tijd maken voor een momentje samen. We beseffen dat beiden. Aandacht voor wat er belangrijk is in het leven van de ander. Dat is vriendschap voor ons. Een vriendschap die we beiden koesteren.

Elf jaar alweer

 

Follow my blog with Bloglovin

Abonneren

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

2 reacties op “Elf jaar alweer”

  1. Jeannette James Zegt:

    A life full of amazing friendships! You are a beautiful person and attract loyal friends 🙂

    Geliked door 1 persoon

  2. Margo Hermans Zegt:

    Thank you, Jeannette! Lov’ya X

    Like