Staycation

20 augustus 2014

Blog

Aan het begin van onze vakantie schreef ik: “Zomervakantie is wakker worden, naar buiten kijken en zien dat je ook vandaag weer de dag kunt doorbrengen op teenslippers”. Die teenslippers, dat is niet altijd gelukt. Gelukkig zijn er wel veel genietmomentjes!

Hardlopen is mijn favoriete hobby nummer één. Ook al hebben wij vakantie, het lukt me toch om drie keer per week te rennen. Terwijl man- en zoonlief nog op één oor liggen, sta ik ’s morgens vroeg op om te gaan lopen. Nu ik vakantie heb, kan ik aansluiten bij een loopgroep. Samen door de bossen lopen. Soms over onbekende paden. Vandaag ‘ontdekten’ we De Witte Bergen. Daar de zon door de bomen op het water te zien schijnen. Dat is zo mooi!

Lekker eten staat hoog genoteerd in het lijstje van favoriete bezigheden. Ook bij zoonlief. Zo vroeg hij om bij een Mexicaans restaurant quesadillas te gaan eten, naar dat ene Chinese restaurant te gaan waar hij weer ‘wok’ kon bestellen en te lunchen bij het restaurant waar die club sandwich op de menukaart staat. Hem te zien genieten van lekker eten, daar word ik blij van.

Niet alleen eten in een restaurant, maar ook thuis koken is favoriet. Tijdens vakantiedagen ’s morgens op het gemakje bedenken wat we ’s avonds eten. Recept erbij zoeken en dan ’s avonds met z’n drieën het eten maken. Alweer een momentje.

Voor mijn verjaardag kreeg ik als cadeau een wellness-uitje. Samen met vriendinlief een dag genieten van de warmte, de rust, het relaxen. Tijd om bij te praten en te horen wat er voor de ander belangrijk is. Mij maak je er blij mee!

Als ik zo even terugdenk, zijn er veel genietmomentjes tijdens onze staycation, zoals ♥ uitslapen ♥ ijs maken ♥ zoonlief zien spelen ♥ traag zijn met ontbijten ♥ niets doen ♥ toch buiten in de zon zitten ♥ barbecueën ♥ eindelijk dat boek lezen ♥ met vrienden drankjes drinken en bijpraten ♥ zwemmen in de vijver ♥ koffie van versgemalen bonen ♥ alweer niets doen ♥ een diner ‘fruits de mer’ maken ♥ naar onze familie in Vinkeveen gaan ♥ treuzelen ♥ zoonlief blij maken met een dagje Toverland ♥ rust hebben om mijn blog te schrijven ♥ een regenboog zien ♥ verder gaan met maken van een foto-album ♥ een kan ijswater met limoen en munt binnen handbereik ♥ kijken naar het mooie boeket bloemen ♥ hardlopen langs de Westerschelde ♥ nog eens niets doen ♥

Veel genietmomentjes, veel geluksmomentjes! En we hebben nog een paar dagen vakantie te gaan!

Staycation

, , , , , ,

Abonneren

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

8 reacties op “Staycation”

 1. Ellie Schmitz Zegt:

  Mooie blog! Heerlijke vakantie voor jullie! Herkenbaar voor mij en ook nog een paar daagjes vrij en genieten thuis!

  Geliked door 1 persoon

 2. IngeBorg Bouwens-Asselman Zegt:

  je kind zien genieten is het mooiste wat er is he Margo!…Hier genieten ze zo van het feit dat papa er is bij het wakker worden, 3x op een dag samen eten…..gewoon 23 dagen gezin zijn!!!

  Geliked door 1 persoon

 3. Marion Driessen Zegt:

  Kleine momenten die leiden tot groot geluk. Mooi geschreven, Margo.

  Geliked door 1 persoon

Trackbacks/Pingbacks

 1. Een verre reis? Graag! | Margo Hermans - 15 juli 2015

  […] deze zomervakantie, wat onze plannen nu zijn? We hopen dat het weer goed is tijdens onze staycation (20 augustus 2014). En anders? Nog geen […]

  Like

 2. Goed van start! | Margo Hermans - 12 augustus 2015

  […] Onze plannen voor Chili staan in de koelkast. De weersvooruitzichten – via AccuWeather.com – zijn voor Zeeuws-Vlaanderen voor de maand augustus, wat ons betreft, prima. Daarom hebben we besloten deze zomervakantie geen last-minute reis naar ‘de zon’ te boeken. Het wordt gewoon een ‘staycation’. […]

  Like