d’Ossekoppenloop

27 augustus 2014

Blog

“Zeg, jij bent toch ook een hardloopster?” Mijn bevestigende antwoord op deze vraag, zorgde ervoor dat ik vrij snel betrokken werd bij de organisatie van een nieuw loopevenement: d’Ossenkoppenloop. Afgelopen zaterdag vond de trimloop voor hardlopers en wandelaars plaats in het dorp waar ik woon. Een geslaagd evenement! Dat durf ik met  trots te zeggen.

Kartrekker van de organisatie is een hardloper met heel veel passie voor de sport. Het verwonderde hem steeds, dat er nog geen trimloop georganiseerd werd in dit mooie stukje Zeeuws-Vlaamse land. Hij zocht mensen om zich heen die affiniteit hebben met de loopsport, of zich als vrijwilliger willen inzetten voor de organisatie van een evenement in ons kleine dorp.

Na maanden van informatie verzamelen, aanvragen van vergunningen, in de leer gaan bij een andere trimloop, daadwerkelijk regelen van alle zaken, op de hoogte brengen van organisaties en omwonenden, evenement bekend maken in de loopwereld, enthousiasmeren van vijfenzeventig vrijwilligers en hen inzetten op hun kracht was het dan zover; de eerste d’Ossekoppenloop op zaterdag 23 augustus in Ossenisse.

Als organisatie van het evenement hoopten we op 150 deelnemers; KidsRun en wandelaars plus hardlopers op de drie afstanden bij elkaar opgeteld. We vonden het ontzettend spannend! Hadden we alles goed geregeld? Wisten lopers en wandelaars ons dorp wel te vinden? En zou het weer een beetje meewerken?

Op D-day was alles en iedereen tijdig gereed. De zon scheen, de lucht was blauw met hier en daar een wolk en – zoals zo vaak – waaide het flink in de Kop van Ossenisse. Deelnemers meldden zich vlot en al gauw begrepen we dat men de weg goed wist te vinden naar de eerste trimloop van het seizoen. 246 inschrijvingen stonden genoteerd!

Na de KidsRun werd om drie uur het startschot gegeven voor de drie afstanden van d’Ossekoppenloop. Het parcours liep rond de kerk, door de polders, langs de Westerschelde en een stukje door een veld. Veel afwisseling in de routes!

Natuurlijk ik ook liep mee en vond het geweldig om met zoveel deelnemers te lopen in mijn eigen omgeving! Het was fijn om te merken dat het evenement goed verliep. En dat de lopers en wandelaars enthousiast waren. Met een gemiddelde snelheid van 10,7 km per uur bij een afstand van 11,65 km was ik zeer tevreden over mijn eigen eindresultaat.

En nadien? Toen was het nog gezellig met een drankje en hapje in het zonnetje!

20140827 d'Ossekoppenloop

Nieuwsgierig geworden? Klik hier voor meer informatie over en foto’s van d’Ossekoppenloop.

, , ,

Abonneren

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

9 reacties op “d’Ossekoppenloop”

 1. Ellie Schmitz Zegt:

  Mooi stukje, Margo! En heerlijk dat het allemaal zo goed verlopen is, dat geeft lust om ook een volgende loop te realiseren!

  Geliked door 1 persoon

 2. Maret Andersen Zegt:

  Leuk Margo. Ik ben ook maar weer eens begonnen met rennen maar op advies van de fysio op de voorvoet. En wat blijkt??? Blijkt al een hele tijd een hype te zijn, barefoot running is het. Zoek maar eens op.

  Geliked door 1 persoon

 3. filemissile Zegt:

  Dank je wel
  blog fantastisch
  good luck
  ……………….
  http://www.filemissile.net

  Geliked door 1 persoon

 4. Arnold Mannaert Zegt:

  Prachtige blog Margo….goed voorbeeld doet volgen…

  Geliked door 1 persoon

Trackbacks/Pingbacks

 1. Een bijkomend voordeel | Margo Hermans - 24 juni 2015

  […] eerste editie van de trimloop achter de rug. Als hardloopster had ik op mijn blog natuurlijk over d’Ossekoppenloop geschreven. Herschrijven van het artikel voor het krantje was een logische vraag vanuit de […]

  Like

 2. d’Ossekoppenloop in de Snisser courant | Margo Hermans - 24 juni 2015

  […] © Margo Hermans, herschreven oktober 2014 (verscheen voor het eerst op 27 augustus 2014) […]

  Like

 3. Toffe tweede d’Ossekoppenloop | Margo Hermans - 16 september 2015

  […] 2014 vond de eerste d’Ossekoppenloop plaats. Al gauw werd duidelijk dat dit een blijvertje zou worden in het dorp; een traditie was […]

  Like