‘Australia’ stond op zijn shirt

3 september 2014

Blog

Daar stond hij. Een man met een open blik. In de sportschool, met een barbell voor hem op de grond. Te wachten tot de les zou beginnen. Op zijn shirt stond ‘Australia’. Je kent dat wel, zo’n shirt wat je in het vakantieland koopt. Een mooi shirt, dat wel! Zou ik hem aanspreken?

Ik sprak hem aan. Vroeg hem of hij zijn shirt zelf in Australië had gekocht. Vertelde hem dat wij het plan hadden naar Australië op vakantie te gaan. Hij was meteen mega-enthousiast. Zijn shirt had hij inderdaad in Australië gekocht. En die reis? Die was echt super! Hij vertelde honderduit.

Ons gesprek kreeg al gauw vervolg. Hij gaf ons allerlei tips, korte tijd later bracht hij fotoalbums van de reis mee en ik mocht ze zelfs mee naar huis nemen. Dat was in 2000; een jaar later hebben wij onze reis door Australië gemaakt.

Na thuiskomst maakte ik onze fotoalbums. Wij nodigden hen uit om foto’s te kijken en een glaasje te drinken. Dat moment was de geboorte van onze vriendschap. Het klikte. Zowel tussen hem en manlief, als tussen mij en zijn vriendin.

We spraken geregeld af en de mannen bleken dezelfde hobby te hebben: fietsen. Het plan was snel geboren. Een weekendje weg in het teken van mountainbiken. Elf jaar geleden voor het eerst en elk jaar weer.

Afgelopen weekend was het weer fijn tijdens ons jaarlijkse uitje. Deze keer in de omgeving van Oirschot. Ingrediënten van zo’n weekendje weg: lekker eten, beetje drinken, bijkletsen, sporten – ikzelf ga natuurlijk hardlopen – en vooral gezelligheid. Bijzonder mooi hoe een vriendschap is ontstaan door ‘Australia’ op zijn shirt.

20140903 Australia shirt

Follow my blog with Bloglovin

, , , ,

Abonneren

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

10 reacties op “‘Australia’ stond op zijn shirt”

 1. Ellie Schmitz Zegt:

  Een vriendschap om te koesteren en van te genieten! Leuk geschreven!

  Geliked door 1 persoon

 2. Jaap Kroon Zegt:

  Heel mooi hoe vriendschappen kunnen ontstaan en hoe verbinding ontstaat.

  Geliked door 1 persoon

 3. Maret Andersen Zegt:

  Ik ben ook wel iemand die gewoon mensen aanspreekt maar een echte vriendschap heb ik daar nog niet aan overgehouden. Leuk!

  Geliked door 1 persoon

 4. Lonneke Zegt:

  Wauw, mooi!

  Geliked door 1 persoon

 5. Nadia Bleyenberg Zegt:

  Leuk! Het is toch altijd weer bijzonder hoe groot het effect van op het eerste oog kleine beslissingen (Zou ik…?) kan zijn.

  Geliked door 1 persoon

 6. Peter de Lannoy Zegt:

  Geweldig, en mooi weer aangetoond dat je best wel een statement op, aan of met je kleding kunt maken…. Laat het mijn meiden maar niet horen !!!

  Geliked door 1 persoon