Regenboogkleuren vangen

10 september 2014

Blog

2500 man op de markt in Terneuzen. Een hardloopevenement georganiseerd door Rotary Club Terneuzen en een goed doel eraan gekoppeld. Hardlopen, regenboogkleuren, muziek. Een hoge funfactor en gelijkertijd de medemens helpen. Ik ben ervoor te vinden.

Colour Your Day is een hardloop- en wandelevenement, waarbij deelnemers op een parcours van vijf kilometer elke duizend meter worden besproeid met een kleurpoeder. De poeders zijn gemaakt van natuurlijke ingrediënten, gebaseerd op maismeel.”

In 2013 werd Colour Your Day voor het eerst in Zeeuws-Vlaanderen georganiseerd. Ik deed mee en vond het geweldig. Daarom was ik er als de kippen bij toen de inschrijving voor 2014 opende. Dit hardloopfeestje wilde ik zeker niet missen.

Met een gepimpt shirt, een zonnebril en hardloopspullen aan voegden mijn loopmaatje en ik ons bij de menigte. Een podium stond opgebouwd, dansmuziek klonk door de vele boxen en aan ieder werd een potje kleurpoeder uitgedeeld. Ik had een blauwe. Kleurenpoeders vlogen in het rond ook al was het startschot nog niet gegeven.

Om zes uur worden we weggeschoten. Eerst de lopers, dan joggers en als laatste wandelaars. Door de stad en langs de Westerschelde. 2500 mensen die vijf kleurstations passeren. Zo’n stoet trekt veel toeschouwers.

Blauw, rood, groen, geel, roze. Kleuren worden gesproeid en gesmeten. Als een steeds bonter kleurenpallet rennen we de route. Natuurlijk rennen. We zijn wel hardlopers.

Na de finishlijn bekijken we elkaar. We staan er gekleurd op. We gaan op de foto, drinken een drankje en eten een frietje. We dansen en kletsen. Dan is het tijd om naar huis te gaan. Tijd om de kleuren eraf te wassen. Het was tof!

Twee dagen later zegt zoonlief tegen me: “Mama, er zit nog oranje in je oor.”

20140910 Hardloopfeestje Colour Your Day

, , , , ,

Abonneren

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

Reacties zijn gesloten.