Snelheid is niet belangrijk

24 september 2014

Blog

Maak een u-bocht, zegt de navigatiemeneer. Parkeren nabij Noordersingel in Antwerpen. Lopen naar de tramhalte van Hof ter Loo. Geen idee welke kant de tram heen rijdt die naar Ruggeveld gaat. Ik vertrouw erop dat de tram waar de mensen in looptenue instappen, de juiste is.

Startnummer, headlight en t-shirt halen gaat vlot bij de Energizer Night Run. De sfeer op het terrein heeft een beetje weg van een festival: tenten, muziek, drank, eten en veel mensen. Allemaal in looptenue natuurlijk.

Ruim een half uur voor de start begint het te regenen. Met bakken komt het de hemel uit. Mijn loopmaat en ik gaan gauw schuilen onder een tent. Kort voor de negen uur is het vrijwel droog en lopen we naar de start.

Vrolijke beats klinken hard. Lasers verlichten de donkere lucht. Een enthousiaste presentatrice praat alles aan elkaar. Het festivalgevoel blijft en ik krijg zin om te dansen. Langzaamaan schuifelen we naar de startstreep en onderweg kom ik lopers uit de regio tegen. Wat een toeval om tussen de 3.500 lopers van de eerste wave bekenden te zien.

Rennen! In het donker met headlight aan. Het is druk en het tempo ligt laag. Het pad is smal, de bermen zijn modderig en onregelmatig. Passeren is daardoor lastig. “Genieten van wat je ziet en hoort; snelheid is niet belangrijk”, zeg ik tegen mezelf.

Een versmalling bij Zilvermuseum Sterckshof, wat lijkt op een sprookjeskasteel, zorgt ervoor dat ik ineens mijn nichtje en haar loopmaatje in het vizier krijg. Voor de start hadden we elkaar kort gezien, maar waren we elkaar uit het oog verloren. Nu kunnen we toch nog zes kilometer samen rennen. In het donker bij elkaar blijven is niet eenvoudig, maar het lukt ons wel.

Doedelzakspelers, een vuurspuwer, een band, sprookjesfiguren, een operazangeres, dj’s, drummers op olievaten, laserlichten, een enorme bellenblaas en een violiste die op een idyllisch bruggetje in de schijnwerper staat te spelen. Ik geniet van de sfeer.

Na de finish drinken we dorstig het uitgereikte sportdrankje. Wat was het tof om samen met mijn nichtje te rennen! Dat doen we nog eens over!

20140924 Night Run

, , , , ,

Abonneren

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

4 reacties op “Snelheid is niet belangrijk”

 1. tanjaslagter Zegt:

  Wauw, dat klinkt als een leuke run!

  Geliked door 1 persoon

 2. Ellie Schmitz Zegt:

  Leuk Margo! Als je zin krijgt om te dansen zal de sfeer zeker fijn zijn geweest!

  Geliked door 1 persoon

Trackbacks/Pingbacks

 1. Frietje na het hardlopen | Margo Hermans - 30 september 2015

  […] nummer op de buik en tas wegbrengen. Anderen van de groep ontdekten kleedruimtes! Waarom heb ik dan vorig jaar – nadat ik doorweekt was van de regen – zo vreselijk moeilijk staan doen met mijn […]

  Like