Heerlijke nazomerse dag

1 oktober 2014

Blog

Midden in de week ben ik meestal vrij. Vaak is het mooi weer. Vandaag ook zo. Zonnig. Geen wolkje aan de lucht. Heerlijk van temperatuur. In de late ochtend vertrek ik om te lopen. De zon zorgt ervoor dat de Westerschelde aantrekkingskracht op mij heeft. Zodra ik boven de dijk kijk, zie ik dat het eb is.

Rustig ren ik naar de eerste strekdam. Voorzichtig ga ik aan het einde naar beneden. Eerst een stukje slik; ik zak er gelijk tot mijn enkels in. Daarna spring ik over een paar geultjes en dan ben ik op het echte zandstrand. Putjesstrand, zoals het in de volksmond genoemd wordt.

Het strand is leeg. Ik loop langs de vloedlijn. Soms vliegt er een vogel langs. Een paar boten varen voorbij. Het strand is van mij alleen. Ik ren kriskras tussen de putjes door. Ik blijf dicht langs de vloedlijn waar de golfjes kabbelen.

Ik ben blij. Ik geniet.

20141001 Heerlijke nazomerse dag

Foto: Margo Hermans
© Margo Hermans, 2014
, , , ,

Abonneren

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

10 reacties op “Heerlijke nazomerse dag”

 1. Madeleine Zegt:

  Heerlijk. Het lijkt me fijn om bij het strand te wonen!

  Geliked door 1 persoon

 2. MichielZiet Zegt:

  Wat klinkt dat heerlijk! Ik krijg flashbacks van een hardlooptraining op Vlieland dit jaar waar we een weekendje waren.
  Krijg nu alweer zin in de halve marathon zondag a.k.

  Geliked door 1 persoon

 3. beauninoblog Zegt:

  Ohh, haha, je schoenen! Ik hoop maar dat dit oudjes zijn? Heerlijk zo’n tochtje.

  Geliked door 1 persoon

 4. André Zegt:

  Heerlijk! Ik was woensdag ook op het strand. Helaas was het vloed, dus het hardlopen ging niet zo vlot. 😉

  Geliked door 1 persoon