Op maat gemaakt

1 oktober 2014

Blog

Manlief draagt pakken. Van de tien werkdagen heeft hij toch zeker negen dagen een pak aan naar zijn werk. Pakken verslijten en dan moet er wat nieuws gekocht worden. Vandaag was het weer zover.

Natuurlijk ga ik mee naar Van Westen Mannenmode. Mijn lief weet goed wat hij wil; ik vind het leuk om mee te gaan. Deze keer wordt het geen gewoon pak; hij gaat voor het eerst een op maat gemaakt pak laten aanmeten. Op de afgesproken tijd arriveren we in de zaak. Zo worden we geholpen door degene die weet wat mijn lief zijn kledingvoorkeuren zijn.

Als eerste wordt er een basispak gepast om de maat en het model te bepalen. Dit bleek het eenvoudigste onderdeel te zijn. Even meten voor de lengte en breedte van de mouwen, broekspijpen en de positie van de knoop aan het colbertje.

Daarna gaan we met mappen vol stofjes aan tafel zitten. Mijn lief wil een pak in een blauwtint. Zoveel kleuren blauw! In zomerstofjes, winterstofjes en stofjes voor het hele jaar. Het is een kwestie van elimineren. Uiteindelijk blijft er inderdaad één stofje over. Heeft hij de buitenkant gekozen, dan is de binnenkant aan de beurt. Gelukkig zijn er maar twee mappen met voeringstofjes. Het ene zijn allemaal effen stofjes; het andere allemaal motiefjes. Traditioneel, hip, kleurrijk, naturel, rustig of druk. Alles komt langs. Manlief heeft zijn keuze snel gemaakt. Het wordt een vrolijk stofje.

Ook de knopen en de positie daarvan, de kleur van het naaigaren en de totale afwerking van het gehele pak moet gekozen worden. Maar, dan heb je ook een uniek op maat gemaakt pak. Met je eigen naam erin geborduurd.

Over een week of vier is het klaar. Je begrijpt wel, dat wij nu al nieuwsgierig zijn!

20141001 Op maat gemaakt square

,

Abonneren

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

3 reacties op “Op maat gemaakt”

 1. IngeBorg Zegt:

  ziet er heel leuk uit hoor Han en Margo, leuk met de fietsen aan de
  binnenkant (Y)

  Geliked door 1 persoon

 2. Maret Zegt:

  O die mannen en hun blauw! Are you being served komt nu ineens in mij op, geweldig.

  Geliked door 1 persoon

Trackbacks/Pingbacks

 1. Op maat gemaakt; het resultaat | Margo Hermans - 28 november 2014

  […] geleden schreef ik ‘op maat gemaakt’ over manlief die een maatpak liet aanmeten. Ondertussen hangt het pak in zijn kledingkast. Tijd […]

  Like