d’Ossekoppenloop in de Snisser courant

31 oktober 2014

Publicatie

Uit ‘De Snisser Courant’ | jaargang 9 | nummer 4

“Zeg, jij bent toch ook een hardloopster?” Mijn bevestigende antwoord op deze vraag, zorgde ervoor dat ik vrij snel betrokken werd bij de organisatie van een nieuw loopevenement: d’Ossenkoppenloop. Zaterdag 23 augustus vond de trimloop voor hardlopers en wandelaars plaats in Ossenisse. Een geslaagd evenement!

Kartrekker Arnold Mannaert is een hardloper met heel veel passie voor de sport. Het verwonderde hem steeds, dat er nog geen trimloop georganiseerd werd in dit mooie stukje Zeeuws­Vlaamse land. Hij zocht mensen om zich heen die affiniteit hebben met de loopsport, of zich als vrijwilliger wilden inzetten voor de organisatie van een evenement in ons kleine dorp.

Na maanden van informatie verzamelen, aanvragen van vergunningen, in de leer gaan bij een andere trimloop, daadwerkelijk regelen van alle zaken, op de hoogte brengen van organisaties en omwonenden, enthousiasmeren van
vijfenzeventig vrijwilligers en hen inzetten op hun kracht was het dan zover; de eerste d’Ossekoppenloop op zaterdag 23 augustus in Ossenisse.

Als organisatie van het evenement hoopten we op 150 deelnemers; deelnemers aan de KidsRun en wandelaars plus hardlopers op de drie afstanden bij elkaar opgeteld. We vonden het ontzettend spannend! Hadden we alles goed geregeld? Wisten lopers en wandelaars ons dorp wel te vinden? En zou het weer een beetje meewerken?

Op D-­day was alles en iedereen tijdig gereed. De zon scheen, de lucht was blauw met hier en daar een wolk en – zoals zo vaak – waaide het flink in de Kop van Ossenisse. Deelnemers meldden zich vlot en al gauw begrepen we dat men de weg goed wist te vinden naar de eerste trimloop van het seizoen. 246 inschrijvingen stonden genoteerd!

Na de KidsRun werd om drie uur het startschot gegeven voor de drie afstanden van d’Ossekoppenloop. Het parcours liep rond de kerk, door de polders, langs de Westerschelde en een stukje door een veld. Veel afwisseling in de routes!

Natuurlijk liep ik ook mee en ik vond het geweldig om met zoveel deelnemers te lopen in mijn eigen omgeving! Het was fijn om te merken dat het evenement goed verliep en dat de lopers en wandelaars enthousiast waren.
En nadien? Toen was het nog erg gezellig met een drankje en hapje in het zonnetje! Nieuwsgierig geworden? Kijk dan even naar de foto’s. Er staan er veel op de openbare facebookpagina van d’Osskoppen_trimloop.

20141031 Snisser Courant header

© Margo Hermans, herschreven oktober 2014 (verscheen voor het eerst op 27 augustus 2014)
, , , , , ,

Abonneren

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

Trackbacks/Pingbacks

  1. Een bijkomend voordeel | Margo Hermans - 24 juni 2015

    […] had ik op mijn blog natuurlijk over d’Ossekoppenloop geschreven. Herschrijven van het artikel voor het krantje was een logische vraag vanuit de […]

    Like