Wasvrouwtje

17 november 2014

Blog

Zondagochtend. Stapels was uitgezocht. Wasmachine en droger in volle gang. Man- en zoonlief zijn een regionale veldtocht gaan fietsen. Ik zit aan de keukentafel met mijn ontbijt naast de laptop. Een mooi moment om te schrijven. Maar waarover? Inspiratieloos kijk ik naar buiten.

Druilerig. Een ander woord heb ik er niet voor. Heel de ochtend regent het al. En de vooruitzichten voor vanmiddag zijn al niet veel beter. Eigenlijk is het de bedoeling dat ik nu ga uitlopen, maar door het druilerige weer heb ik geen zin om ook maar één stap buiten te zetten.

Waarom uitlopen? Gisteren heb ik bijzonder goed mijn best gedaan bij de Jeff Thuy Memorialloop in Heikant. De spieren in mijn bovenbenen zijn nu erg stijf. Op het gemakje een rondje lopen door de Zeeuws-Vlaamse polder zou goed zijn om weer soepel te worden.

De droger piept, de wasmachine volgt en ondertussen komen de mannen weer thuis van de veldtocht. Modderspetters op hun gezicht. Blozende wangen en een grote glimlach bij beiden. Ze zijn enthousiast en zoonlief is ontzettend blij met 32 kilometer op de teller. Frisgewassen gaat de één computeren en de ander de fietsspullen opruimen.

Een nieuwe stapel was ligt voor de wasmachine. Vol met modder van het fietsen door het natte bos. Over 45 minuten is de wasmachine pas klaar met het programma dat gedraaid wordt. Beter trek ik eerst mijn loopschoenen aan en ga ik nu rennen. Wanneer ik thuis kom, zal de machine weer piepen en kan de volgende lading erin.

En daarna? Dan kruip ik fris gewassen op de bank voor de kachel. Heerlijk lezen! Tot weer één van de machines in huis piept…

Wasvrouwtje, blog

Foto’s: eigen beheer.
© Margo Hermans, november 2014
, , , , ,

Abonneren

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

8 reacties op “Wasvrouwtje”

 1. MichielZiet Zegt:

  Leest als een sportief, huislijk, maar vooral warm gezellig dagje. Heerlijk!

  Geliked door 1 persoon

 2. Ellie Schmitz Zegt:

  Heel leuk geschreven Margo en alleen al door de titel raakte ik zo geïnspireerd dat ik het lezen van jouw blog even heb uitgesteld. Er ging bij mij een luikje open en als een speer ben ik met mijn vingers over de toetsen gegaan. Hopelijk niet erg dat ik ook iets over ‘wasgoed’ heb geschreven vandaag 😉

  Geliked door 1 persoon

 3. jjmharmsen Zegt:

  Haha, het is echt maandag, wasdag vandaag! Lekker fris met z’n allen de week in! Leuk geschreven Margot 🙂

  Geliked door 1 persoon

 4. Laura - Dagelijkse hap Zegt:

  Ik voel me ook echt een wasvrouwtje vandaag… zijn net verhuisd en blijkt dat er opeens 3 dozen vol met vuile was nog staan xD

  Geliked door 1 persoon

 5. nananathalie Zegt:

  Leuk gisteren! Goed dat je toch nog bent gaan lopen..!

  Geliked door 1 persoon