Twee hardloopevenementen op één dag!

10 december 2014

Blog

Aflossingsmarathon in Terneuzen & Urban Night Trail in Mechelen

Jaarlijks tijdens het eerste weekend van december wordt in Terneuzen een aflossingsmarathon georganiseerd. Ook dit jaar liep ik weer mee. Het resultaat? Zonder haas, coach en niet ‘in iemands broekzak’ toch een PR! En ’s avonds? Uitlopen bij de Urban Night Trail in Mechelen.

Zonnetje aan de hemel, windkracht drie en een aangename temperatuur voor het eerste weekend van december. Met z’n achten deden we mee als team ‘Van Alles Wat’ aan de aflossingsmarathon in Terneuzen. Waarom de naam ‘Van Alles Wat’? Wel, we zijn niet allemaal bekenden van elkaar.

Ik had een duidelijk doel voor ogen. Een betere tijd neerzetten dan vorig jaar. Toen had ik 0:27:24 op 1/8e marathon. Ik kon het niet laten om vooraf uit te rekenen wat mijn tijd per kilometer zou moeten zijn. Ik wist dat het haalbaar was… Natuurlijk wil ik het dan ook halen!

Het stokje overnemen ging soepel en ik vertrok. Natuurlijk te hard… Ik sprak mezelf toe en zakte iets terug naar het tempo dat ik wilde. Elke kilometer keek ik vaak op mijn horloge en ik zag dat een PR-tje haalbaar was. Wind tegen, wind mee, parcours ging een beetje omhoog en wat omlaag. Vijf kilometer en tweehonderd meter is niet ver! De finish kwam al snel in zicht.

Het stokje gaf ik vlot over aan het volgende ploegmaatje en ik drukte mijn klok af. Een finish op 0:26:51! Wat was ik blij! PR in da pocket!!

Lang tijd om te blijven hangen bij de aflossingsmarathon had ik niet. Ook ’s avonds stond er nog een hardloopevenement op mijn programma.

Aan het begin van de avond werd ik thuis opgehaald door twee hardloopmaatjes. Samen namen we deel aan de Urban Night Trail in Mechelen. Uurtje rijden en we waren er. De stad was volledig autovrij gemaakt en straalde, ondanks de vierduizend aanwezige lopers, rust uit.

Tweede wave was de onze; om kwart over acht klonk het startschot. In het licht van de volle maan stapten we druppelsgewijs over de startstreep om een uurtje te lopen door het centrum van de stad Mechelen. We liepen onder andere langs en door Internaat Bim Sem, een kruidentuin, de Oude Vleeshalle, de Karmelietentuin, het Cultuurcentrum, de Aartsbisschoppelijke tuinen, de Kazerne Dossin, het Stadhuis en we beklommen trappen en liepen door smalle gangetjes in Brouwerij Het Anker. Nooit eerder was ik in Mechelen geweest. Ik was aangenaam verrast; wat een mooie stad!

Warm aangekleed haalden we nadien onze beker biologische broccolisoep en brood op. Onder de heldere hemel, op een plein met vuurkorven, waar livemuziek klonk en duizenden lopers stonden smaakte de soep heerlijk. We sloten de avond af met het gratis aangeboden Mechels stadsbiertje ‘Maneblusser’.

Een prima hardloopdag; ik heb ervan genoten!

Foto’s via Johnny Dooms, Frank Nobus, Tims Sportpics, Gazet van Antwerpen en eigen beheer.
© Margo Hermans, december 2014
, , , , , , , ,

Abonneren

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

10 reacties op “Twee hardloopevenementen op één dag!”

 1. Ellie Schmitz Zegt:

  Dat je van het hardloopdagje hebt genoten spat er vanaf! Leuk! Ook leuk geschreven!

  Geliked door 1 persoon

 2. MichielZiet Zegt:

  Je hebt het helemaal te pakken hé! (Y) De tijden worden steeds scherper. Nog even en je loopt mijn pr’s met gemak. 🙂

  Geliked door 1 persoon

 3. Elsa Zegt:

  Gefeliciteerd met je PR! En die night trail in Mechelen lijkt me erg leuk!

  Geliked door 1 persoon

 4. Left RedEye Zegt:

  Twee hardloopevenementen op één dag, toe maar. Mooi PR hoor op die afstand, gefeliciteerd.
  Afgelopen zondag de Montferland Run (15 km) gedaan, ook met een PR waar ik erg blij mee ben: 1:11:39

  Geliked door 1 persoon

Trackbacks/Pingbacks

 1. Liever vooruit | Margo Hermans - 31 december 2014

  […] alleen in Breda glunderde ik van trots. Dat deed ik ook na afloop van de Dow aflossingsmarathon op 6 december in Terneuzen. Daar liep ik 5,14 kilometer met een gemiddelde snelheid van 11,5 km […]

  Like

 2. Wat is Mechelen relaxt!! | Margo Hermans - 25 maart 2015

  […] december nam ik deel aan Mechelen Urban Trail. Een hardloopevenement door het centrum van de stad Mechelen in België. Nooit eerder was ik in […]

  Like