Even ademhalen

17 december 2014

Blog

Wat kan een weekend vol zijn. Tjokvol! Allemaal leuke dingen: op vrijdagavond heerlijk eten bij Restaurant Roes in Hulst, op zaterdagochtend supporteren bij een spannende voetbalwedstrijd van zoonlief, op zaterdagavond dansen op een feest bij De Glazen Ruimte in Maarsen en op zondagmiddag een borrel bij De Stadstuyn in Hulst. Bijna geen tijd om uit te rusten van de drukke werkweek.

Ongelofelijk mooi decemberweer was het zondag: flink veel zonneschijn, zo’n drie graden Celsius en weinig wind. Weer waar ik van houd. Rond het middaguur had ik toch even tijd om naar buiten te gaan. Rennen is dan het liefste wat ik doe. Daar raakt mijn hoofd leeg van en geeft me het gevoel weer in balans te komen. Met mijn hardloopschoenen aan vertrok ik richting de Westerschelde.

Slechts achthonderd meter en dan sta ik bovenop de dijk. Ik zag dat het eb was; mijn favoriet! Wind mee, zonnetje op de rug, vogels vliegen over me heen en boten varen langs. Ik geniet van de zilte lucht die ik ruik. Alweer veel te lang geleden dat ik langs de Westerschelde liep.

Eb betekent dat bij Prinsenbout een strandje ligt. Ondertussen weet ik op de juiste plaats bij de glooiing naar beneden te lopen. Daar kan ik rennen over een mooi zandstrand; kriskras om de natuurlijke waterputjes op het strand te vermijden. Ik vind het geweldig om zo dicht als mogelijk langs de waterlijn te lopen. Diep ademhalen. Even stilstaan en luisteren naar de stilte. Geen mens te bekennen. Alleen boten en vogels om me heen.

Even ademhalen
Foto’s in eigen beheer.
© Margo Hermans, december 2014
, , , , , , , ,

Abonneren

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

10 reacties op “Even ademhalen”

 1. elvira.aerts@cofely-gdfsuez.nl Zegt:

  Hoi lieve aanstaande ex-collega,

  Met rillingen over mijn rug heb ik net eindelijk weer eens jouw stukje gelezen. Heeeeerlijk! Ik rook de zee die ik maar eens of twee keer per jaar zie en ruiken kan en voelde het zand onder mijn voeten. Dat laatste is dan wel weer een beetje vergelijkbaar met onze kleierige zandgrond in het zuiden. Ik heb me aangemeld met mijn privemail zodat ik je kan blijven volgen.

  Warme groet,
  Elvira

  Geliked door 1 persoon

 2. Ellie Schmitz Zegt:

  Dat was een weekend met een gouden randje 🙂

  Geliked door 1 persoon

 3. Jaap Kroon Zegt:

  En wat is de Zee toch prachtig en machtig!

  Geliked door 1 persoon

 4. beaunino Zegt:

  Wat heerlijk voor je. Te mogen hardlopen door al dat moois. (Ik ben nu echt een beetje jaloers hoor).

  Geliked door 1 persoon

 5. youniqueblog Zegt:

  Wauw, wat heb je het heerlijk gehad! Lijkt me inderdaad ontzettend fijn om even adem te halen. Leuk om te lezen dat je zo genoten hebt.

  Geliked door 1 persoon

 6. Dray Bosma Zegt:

  Heerlijk om langs de zee te hardlopen. Op momenten als deze, mis ik een strand in mijn woonplaats..

  Geliked door 1 persoon

 7. Joyce Zegt:

  Heerlijk zeg in zo een omgeving te kunnen hardlopen 😊 mooie foto’s!

  Geliked door 1 persoon