Kriekeloop in Clinge

22 december 2014

Blog

Zaterdagmiddag 20 december. Met mijn navigatie aan rijd ik naar de Malpertuuslaan in Clinge. De voetbalvereniging is het punt van verzamelen en inschrijven voor de eerste Kriekeloop.

Twijfel over welke hardloopkleren ik aan moet; het is van dat ‘tussenin’ weer. Driekwart broek en korte mouwen shirt; of toch lange broekspijpen en dito mouwen. Het is negen graden Celsius, maar er staat een venijnige wind. Ik kies uiteindelijk voor de lange versie.

Om drie uur worden we weggeschoten – nou ja weggeschoten; het pistool weigerde – door Prins Kriek, Prins Carnaval van Clinge. Hij rent de eerste paar meters met ons mee. Daarna is het aan de lopers van de vijf en de tien kilometer. Het deelnemersveld is klein, maar het parcours is mooi! Grotendeels door het bos, over een smal paadje tussen het land door, langs een water dat ‘Kriekeputten’ heet, over onverharde wegen met veel plassen, over het terrein van de kinderboerderij en een stuk gewoon over de weg. Alles rondom de grens tussen Nederland en België; een grenspaal staat langs het parcours.

Ik schat dat er tussen de veertig en vijftig lopers aanwezig waren. Op de tien kilometer dertien mannen en twaalf vrouwen. We lopen twee keer dezelfde ronde. Het voordeel hiervan? Ik weet de tweede keer veel beter hoe ik het gladde hellinkje moet nemen.

Uiteindelijk finishte ik ergens in de middenmoot van de vrouwelijke deelnemers op de tien kilometer. Met het resultaat van 0:57:05 en dus een gemiddelde van 10,5 kilometer per uur was ik zaterdag weer een tevreden mens!

Foto’s via ZieZeeland.nl en routekaartje via mijn Garmin-account en resultaat via Looptijden-account.
© Margo Hermans, december 2014
, , , ,

Over Margo Hermans

Op aarde ~ 1972 | Directiesecretaresse ENGIE ~ 1994 | Eega ♥ Han ~ 1997 | Schilderen & tekenen ~ 1998-2015 | Mama ♥ Stijn ~ 2003 | Hardlopen ~ 2009 | Medeorganisator VESTROCK ~ 2010-2014 | Eigen blog aangedurfd ~ 2014 | Minerva Netwerk Directiesecretaresses, lid werkgroep ~ 2014 | Redactielid De Snisser Courant ~ 2014 | Medeorganisator d’Ossekoppenloop ~ 2014 | Eindredactie De Snisser Courant ~ mei 2015

Bekijk alle berichten van Margo Hermans

Abonneren

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

2 reacties op “Kriekeloop in Clinge”

  1. Joyce Zegt:

    Super tijd! Dat doe ik je niet na hoor, diep respect 🙂

    Liked by 1 persoon

    Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: