Kerst en naar de kerk

24 december 2014

Blog

Woensdag 24 december. Vanavond gaan we traditiegetrouw naar de kerk. Niet naar de nachtmis, maar de vroege dienst om zeven uur want zoonlief gaat ook mee. Waarom gaan wij eigenlijk naar de kerk? Een vraag die de laatste dagen met regelmaat door mijn hoofd gaat.

Vanuit traditie, mijn traditie, gaan we vanavond – Kerstavond – naar de kerk. Het voelt niet goed om tijdens Kerst niet naar de kerk te gaan. Maar daarentegen voelt het ook een soort van hypocriet om juist met Kerst – de enige keer per jaar – wel naar de kerk te gaan. We gaan wel; mijn kerstengel wint.

Waarom wint mijn kerstengel? Kerstmis is meer dan een boom, meer dan cadeautjes, meer dan een tafel vol eten en glazen vol drank. Kijk ik om me heen, werp ik een blik op reclames, dan heb ik vaak het gevoel dat dit een beetje vergeten wordt. Wat was ook alweer de essentie van Kerst?!

Een goed moment om vanavond, tijdens de kerkdienst, weer eens extra stil te staan bij de betekenis van Kerst.

Afbeeldingen gevonden via Google.
© Margo Hermans, december 2014
, , , , ,

Abonneren

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

2 reacties op “Kerst en naar de kerk”

  1. Ellie Schmitz Zegt:

    Wat heb je dat mooi verwoord, Margo! Kerst is voor mij vooral ook rust…een moment van stilstaan en bezinning, het fijn hebben met elkaar.

    Geliked door 1 persoon

Trackbacks/Pingbacks

  1. Pasen | Margo Hermans - 30 maart 2016

    […] persoonlijk, vanuit de combinatie van opvoeding en geloof, meer betekenis. Wij als gezin gaan met Kerst altijd naar de kerk. Pasen is inmiddels ook voor mij – helaas – bijna niets anders meer dan een gezellig […]

    Geliked door 1 persoon