Liever vooruit

31 december 2014

Blog

Oliebollen staan op tafel en de laatste uren van 2014 zijn ingegaan. Normaliter kijk ik graag vooruit. Maar zo aan het einde van het jaar is het wel een mooi moment mijn hardloopresultaten eens onder de loep te nemen en de balans op te maken. Heb ik mijn doel behaald? Welke evenementen waren het leukst om aan deel te nemen en waar ben ik het meest trots op?

In mei nam ik deel aan de Spartacus Run in Boom. Mijn eerste obstacle run en ik was meteen verkocht. Een obstacle run is een soort van buitenspelen voor grote mensen en lijkt een beetje op de gymles ‘apenkooi’ van vroeger. Dat vond ik altijd de leukste gymles! Dit hardloopevenement smaakte naar meer! En dus nam ik in september deel aan de Zeeuwse Obstacle Run in Goes. Deze vond ik ook al zo tof! We moesten door een vreselijk mottige sloot banjeren, over strobalen klauteren en het kanaal overzwemmen. De Spartacus Run en Zeeuwse Obstacle Run waren – met stip – de leukste hardloopevenementen van 2014.

Het eerste weekend van oktober liep ik voor de derde keer de halve marathon tijdens de Singelloop in Breda. Getraind had ik volgens een schema van twee uur, maar ik achtte het niet haalbaar op deze tijd te finishen. Supertrots en megablij haalde ik op 5 oktober de eindstreep op de markt in Breda in een tijd van 2:00:24 uur. Glunderen deed ik!

Niet alleen in Breda glunderde ik van trots. Dat deed ik ook na afloop van de Dow aflossingsmarathon op 6 december in Terneuzen. Daar liep ik 5,14 kilometer met een gemiddelde snelheid van 11,5 km per uur. Zulke snelle benen had ik nog niet eerder gehad! Trainen loont echt!

Eind 2013 had ik voor het jaar 2014 wat hardlopen betreft een nieuw jaardoel bedacht. Met een eindtotaal van 1.138 kilometer in 2013, vond ik dat ik in 2014 een jaardoel van 1.250 kilometer zou moeten kunnen halen. Ik heb het doel bereikt, al is het maar nipt! Vanochtend heb ik mijn laatste kilometers van het jaar gelopen. Mijn totaal is uitgekomen op 1.255 kilometer. Yihaa, doel gehaald!

En nu weer vooruit kijken, dat doe ik immers het liefst! Laat 2015 maar komen!

Foto’s in eigen beheer, Johnny Dooms, Patrick van Iersel Photography, Frank Nobus.
© Margo Hermans, december 2014
, , , , , , ,

Abonneren

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

22 reacties op “Liever vooruit”

 1. MichielZiet Zegt:

  Hey sportieve vrouw; dat 2015 ook weer mooie doelen mag opleveren. 🙂
  Fijne jaarwisseling.

  Geliked door 1 persoon

 2. Elsa Zegt:

  Stoere hoogtepunten! En gefeliciteerd met het behalen van je doel! Op het nippertje!
  Veel loopplezier in 2015!

  Geliked door 1 persoon

 3. Elvira Aerts Zegt:

  Heeee Margo,

  De laatste uren van 2014…
  Ook ik kijk graag vooruit. De balans opmaken heb ik nu eens bewust niet gedaan – even pas op de plaats – hoewel je zo nu en dan toch even stilstaat bij je eigen ‘geleverde prestaties’. Al met al kijk ik tevreden terug op het afgelopen jaar en ga ik met nog meer goede moed 2015 in.

  Ik wens je een bijzonder gezellige avond en voor het nieuwe jaar alleen maar goeds.

  Ontzettend bedankt voor een gezellig en inspirerend 2014!!!

  Warme groet uit een koud zuiden,
  Elvira

  Geliked door 1 persoon

 4. Johnny. Zegt:

  Leuk dat je, je doelstelling voor 2014 gehaald hebt (Y)
  Wens je voor 2015 weer een paar leuke obstakelruns 😀
  En veel gezellige, blessure vrije loop kilometers.
  Fijne jaarwisseling en tot volgend loop jaar.

  Greetz, Johnny.

  Geliked door 1 persoon

 5. Left RedEye Zegt:

  Vanmiddag met 2 maten het hardloopjaar met een loopje van 12 km door het bos afgesloten. Hoeveel ik dit jaar in totaal heb gelopen weet ik niet eens, wel leuk om dat na te kijken.
  Al ingeschreven voor een mooie afstand bij de Midwintermarathon in – het voor jou volgens mij verre – Apeldoorn? Zondag 1 februari is het zover.

  Goede jaarwisseling en de beste wensen voor het nieuwe jaar.

  Geliked door 1 persoon

 6. Frans V. Zegt:

  Laat 3 jan., op de Heikant, maar eens zien wat je kan. 1uur 5. over 12,2 km? De mooiste loop van het seizoen en sowieso, the place to be in het nieuwe jaar.

  Geliked door 1 persoon

 7. Frank Zegt:

  In 2015, je eerste Urban Trail in……
  Greetz frank

  Geliked door 1 persoon

 8. beaunino Zegt:

  Wat mooi dat he dat allemaal hebt behaalt. Ik wens je een gelukkig -en blessurevrij- 2015.

  Geliked door 1 persoon

 9. Wondelgijn Zegt:

  Een geweldig loopjaar!

  Geliked door 1 persoon

 10. Corja Zegt:

  Wat is er mooier dan je doel bereiken? Een nieuw doel stellen; dan blijf je niet stilstaan bij wat was, maar ga je juist vooruit. Mooi, dat je het woordje ‘nipt’ gebruikt.
  Ik wens je een heel goed jaar toe en succes met het bereiken van je doel.

  Geliked door 1 persoon

 11. wakkersgedichten Zegt:

  Positief denken:

  Achteraan eindigen en toch vooruitgaan!

  Geliked door 1 persoon