Mijn eerste Nieuwjaarsduik

2 januari 2015

Blog

Echte bikkels doen mee, schreef de organisator van de lokale Nieuwjaarsduik een paar dagen geleden op Facebook. Ineens wist ik het niet meer zo zeker of het wel wijs was dat ik mezelf had ingeschreven voor de Nieuwjaarsduik. Ben ik wel zo’n bikkel op 1 januari om 1 uur ’s middags?

Fris windje stond er aan de dijk langs de Westerschelde, maar gelukkig scheen de zon! Met zo’n vijf graden Celsius viel de temperatuur nog niet eens echt tegen. Na het ‘present’ melden en ophalen van onze goodiebag gingen we de duiklocatie bekijken. Vloed was nog niet zo lang geleden, het strandje was nog erg klein.

Omkleden in de vrachtwagentrailers en in onze duikoutfits stapten we de dijk op. Genoeg toeschouwers; zij waren lekker warm aangekleed! Gelukkig hadden wij ook nog wat warms aan.

Met z’n allen op het kleine strandje in Walsoorden. Ruim honderdtachtig echte bikkels in ludieke of functionele outfits. Dweilband Windkracht 9 begon te spelen. Tijd voor de warming-up. Polonaise werd gedanst; samen met manlief, zoonlief en mijn cadeauzoon dansten we langs de zijkant mee.

Om half twee klonk de luchthoorn. Dit was het startsein. Met z’n allen renden we het koude water in. De één wat zekerder dan de ander. Mijn adem stokte in mijn keel en ik gilde van de kou. In tegenstelling tot wat ik eerder zei, ging ik toch kopje onder en deed ik een paar zwemslagen. Daarna rende ik het water uit en het strand weer op. Daar besefte ik dat zo’n duik toch eigenlijk wel snel voorbij was en samen met mijn cadeauzoon ging ik voor een tweede keer.

Eenmaal uit het water gauw mijn vest weer aan en naar de omkleedtrailer. Een drukte van jewelste in het dameskleedlokaal. Fijn om mijn warme kleren weer aan te hebben.

Met een kop erwtensoep kletsen we na. Schrobbelèr zorgde ervoor dat we echt warm werden. Dit was nog eens een fris begin van het nieuwe jaar!

Foto’s Rita van de Wege-Rijk, Daniëlle Baert, Johnny Dooms en eigen foto’s.
© Margo Hermans, januari 2015
, ,

Abonneren

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

14 reacties op “Mijn eerste Nieuwjaarsduik”

 1. Ellie Schmitz Zegt:

  Wat een moed….en wat knap om dit te doen, echt geweldig!

  Geliked door 1 persoon

 2. beaunino Zegt:

  Dabbbrr hoor! Respect!

  Geliked door 1 persoon

 3. Jaap Kroon Zegt:

  Stoer hoor!

  Geliked door 1 persoon

 4. Nino Zegt:

  Toppie. En dan nog een tweede keer terug!

  Geliked door 1 persoon

 5. Ellen Klaver Zegt:

  Leuk en zeker stoer! Mooie foto´s ook!

  Geliked door 1 persoon

 6. Joyce Zegt:

  Super gaaf! Heb zelf ook 2x meegedaan in Scheveningen, is tof! Dit jaar heb ik morgen een verlate nieuwjaarsduik met de karate club 🙂 Wish me luck!

  Geliked door 1 persoon

 7. Corja Zegt:

  Wat ontzettend stoer, zeg! Voor geen goud doe ik je na. Ga je volgend jaar weer?

  Geliked door 1 persoon

 8. Stephanie Zegt:

  Wat stoer!! 😀

  Geliked door 1 persoon

 9. Sanne, life coach Den Haag Zegt:

  Oeh dapper hoor! Ik heb het in de Noordzee gedaan in 2006 en dat vond ik ook meteen genoeg, haha, brrrr! Het water was niet eens het koudste: meer dat kwartier blootsvoets in het zand voor het startschot, auuuuu!

  Geliked door 1 persoon

Trackbacks/Pingbacks

 1. Fris gestart! | Margo Hermans - 6 januari 2016

  […] In 2015 deed ik voor het eerst mee aan zo’n duik op 1 januari. Lezen? Kijk dan hier: Mijn eerste Nieuwjaarsduik. […]

  Geliked door 1 persoon