Hulst by Light Run

26 januari 2015

Blog

Vrijdagavond 23 januari; minus twee graden Celsius. De Hulst by Light Run startte een kwartier later vanwege de overweldigende opkomst. Het plan van ‘een kleinschalig avondloopje’ mislukte; “de opkomst van bijna 700 hardlopers en wandelaars was overweldigend”, schreef één van de organisatoren. Ik was erbij!

We staan op de Markt in Hulst. Het is koud! Af en toe spring ik een beetje om een beetje warm te blijven. Samen met loopmaatjes wachten we op het startschot. Snel nog even een groep-selfie maken!

Het startschot klinkt en weg zijn we. Lampjes op de hoofden van de lopers verlichten de straten van Hulst. We lopen door de Graauwsche Poort en al gauw komen we aan bij het pad rond de stadswallen. Het stropt even op, maar als we eenmaal op het pad zijn kunnen we weer wat harder. Het lopen is lastig, want het pad ligt onregelmatig en de lichtstraal van mijn lampje wordt een beetje beperkt door mist en de warme adem die ik uitblaas.

Lopend door het park zien we zien we de lampjes van de eerste lopers bovenop de stadswallen. Wat een mooi gezicht is dit! Ook wij arriveren bovenop de stadswallen en het pad ligt door de vorst hard en goed. Okay, wel opletten voor bevroren plassen! Hier en daar verlichten lampen de stadsvest; een dun laagje ijs zie ik glimmen. Mooi!

Na de stadswallen lopen we door de Gentse Poort de stad uit, want wij doen de 9,5 kilometer-route . We lopen buitenom de stad; buitenom de stadvest. We passeren lopers, maar worden ook gepasseerd. Nogmaals lopen we door de Graauwsche Poort, maar nu de stad in. We maken een scherpe bocht naar links en moeten over kinderkopjes steil omhoog. Ai, dat voelt niet lekker aan de spieren in mijn bovenbenen. Het duurt even voor we beiden het tempo kunnen herpakken.

Een erg donker stuk over de stadswallen volgt. Voorzichtig het trapje af bij de Keldermanspoort en we lopen door naar de Nieuwe Bierkaai. Tredes op, brug over en tredes af. We rennen door en komen aan bij een steegje. Zowel mijn loopmaatje, als ik, wisten niet eens van het bestaand van dit steegje. Wat leuk dit te ontdekken!

In de Gentsestraat – de laatste straat – rennen we langs de winkels. Een aanmoediging wordt geschreeuwd en de Markt is in zicht. Het laatste rechte stuk zet ik nog een sprintje in en… Finish!

Met, in het donker, 9,15 kilometer in een tijd van 0:54:25 (gemiddeld 10,1 km/uur) ben ik een tevreden hardloopster!

En daarna? Drankje drinken, frietjes eten en napraten!

“Als je even geen lichtpuntjes ziet,

zorg dan dat je er zelf één bent.”

Foto’s in eigen beheer, via Google en het evenement ‘Hulst by Light Run’ op Facebook.
© Margo Hermans, januari 2015

Wil je niets missen? Je kunt me volgen via Facebook, PinterestGoogle+, Bloglovin, WordPress of Instagram. Of meld je – hier rechts op deze pagina via de button ‘volg Margo’ – aan om via e-mail een bericht te ontvangen over mijn nieuwste artikel.


 

, , , , ,

Abonneren

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

17 reacties op “Hulst by Light Run”

 1. Frans V. Zegt:

  Mooi! Aan dat steegje ben ik geboren!

  Geliked door 1 persoon

 2. MichielZiet Zegt:

  Lijkt me erg cool! En een mooie tijd ook. (Y)

  Geliked door 1 persoon

 3. beaunino Zegt:

  Ziet er gezellig uit. Knappe tijd heb je gelopen.

  Geliked door 1 persoon

 4. Arnold Kroon Zegt:

  Geinig, de loopevenementen worden toch steeds leuker. In wandeltempo (6 km/pu) heb ik dat al meerdere keren ervaren met de Fjoertoer van Egmond aan Zee en Terschelling, waarbij je in het donker start met een cap op met lampje.

  Geliked door 1 persoon

 5. Joyce Zegt:

  Gaaf zeg, en respect voor je prestatie!

  Geliked door 1 persoon

 6. Left RedEye Zegt:

  Leuk zeg, ziet er gezellig uit.
  De zaterdagmorgentraining heb ik ruim 17 km in de bossen en heide, ruwweg tussen Apeldoorn, Hoog Buurlo en Radio Kootwijk gelopen. Dat alles met een prachtig pak – meest maagdelijke – sneeuw.

  Geliked door 1 persoon

 7. Corja Zegt:

  Hoezo, vechten tegen de bierkaai? Dat heb je ‘m toch maar mooi soepeltjes geflikt! Klasse!

  Geliked door 1 persoon

 8. Myriam Zegt:

  Neen, Margo, deze blogpost had ik nog niet gelezen. Ik kon me zo voorstellen waar je aan het lopen was 🙂 Ik kom uit België, meer bepaald uit Oostakker bij Gent.

  Geliked door 1 persoon