Open en dicht

30 januari 2015

Publicatie

Uit Nieuwsbrief ‘Minerva’ | Netwerk voor Directiesecretaresses in Zeeuws-Vlaanderen | januari 2015 

Je kunt alleen tijd verspillen, als je vergeet te genieten!

Toen ik klein was, zei mijn mama vaak: “De weken gaan open en dicht”. Wat ze daarmee bedoelde? Dat de tijd vliegt! Ik dacht dan: “Ja ja mama, je overdrijft…”. Maar nu ik zelf al een tijdje volwassen ben, een gezin heb, vier dagen per week werk, sport en een sociaal leven heb, kan ik niet anders doen dan beamen: “De weken gaan open en dicht”.

Als werkgroep voor Minerva – het netwerk voor directiesecretaresses in Zeeuws-Vlaanderen – hebben we een mooie planning; wie doet wat en vooral wanneer moet het gereed zijn. Al een week of drie herinnert Outlook mij aan de tekst die ik moet schrijven en aanleveren voor de nieuwsbrief. Al even zoveel dagen neem ik mezelf voor ‘vandaag ga ik schrijven’. Alleen ‘vandaag’ is elke keer weer, voordat ik het goed en wel in de gaten heb, voorbij.

Niet alleen ‘vandaag’, maar zelfs een hele week is zo voorbij. De tijd vliegt. De weken gaan open en dicht. Ondanks mijn drukke bestaan, heb ik niet het gevoel dat de tijd door mijn handen glipt of dat ik tijd verspil. Ik probeer namelijk te genieten! Te genieten van alles wat ik doe.

Open en dicht - Minerva

Afbeelding bij column gevonden via Google.
© Margo Hermans, januari 2015
, ,

Abonneren

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

9 reacties op “Open en dicht”

 1. Geert de Brabander Zegt:

  Inderdaad ongelooflijk hoe snel het allemaal gaat…en het verslechterd nog met ouder worden, Margo.

  Geliked door 1 persoon

 2. Arnold Kroon Zegt:

  “De week gaat open en dicht”… Wat hadden ze ‘vroeger’ toch geweldige uitdrukkingen. Eén van de mooiste van mijn vader was: “Kijk, zij heeft met de baas zelf gesproken,” waarmee hij zei dat die vrouw zwanger was.

  Geliked door 1 persoon

 3. sanne Zegt:

  De weken vliegen inderdaad voorbij!
  Het is belangrijkste is inderdaad om van dit alles te genieten en je niet te druk te maken hoe snel het allemaal gaat.

  Geliked door 1 persoon

 4. saarenzo Zegt:

  Klopt, de tijd lijkt sneller voorbij te vliegen dan ooit! Ik kom echt uren te kort in een dag.

  Geliked door 1 persoon

 5. Peter de Lannoy Zegt:

  Tijd kunnen vinden om te genieten, levert altijd positieve gedachten op…
  blijven doen, Margo !

  Geliked door 1 persoon

 6. wakkersgedichten Zegt:

  Tijd morsen
  kan slechts
  door te gaan
  met twee volle emmers
  over ruwe paden
  Voorzichtig wankelen
  klotst minder
  en dus…
  geen verspilde moeite

  Geliked door 1 persoon