Druilerig… Kom op, gaan!

2 februari 2015

Blog

Zondagochtend, opstaan en loopkleding aan. Klaar om straks een rondje te gaan rennen. Het bos en een interval staan op mijn programma voor vandaag. Als ik zo eens naar buiten kijk, ben ik daar toch niet meer zo zeker van.

Regen komt met bakken uit de hemel. Weersites geven, voor de komende paar uur, geen al te beste vooruitzichten. Het ene moment lijkt het buiten iets op te klaren; een paar minuten later is daar niets meer van te zien. Ga ik wel; ga ik niet? Misschien moet ik aan de slag met mijn mantra: “Nee, ik smelt niet van regen! Nee, ik smelt niet van regen.” Krijg ik daarmee mezelf over de drempel?

Doe mij maar een groot ontbijt dan. Over een paar uur is het weer vast opgeklaard en is het grote ontbijt genoeg verteerd om toch te gaan rennen. Soyayoghurt, noten, pitten, zaden en veel vers fruit. Nog een gebakken eitje; manlief bakt het voor me. Dit ontbijt zorgt voor genoeg energie om straks toch te gaan hardlopen.

Zal ik wel; zal ik niet. Twijfel, twijfel. Terwijl ik dit schrijf, vind ik mezelf een watje. Een suikerklontje. Nee, ik smelt niet van regen… gaan! Hardloopschoenen aan, regenjas mee en met de auto naar het bos. Ik hoop dat het daar iets minder koud is dan dichtbij de Westerschelde.

Twee uur later was ik weer thuis. Bijna geen regen gehad! Mijn eerste blik op het parcours leerde me dat ik rap twee natte voeten zou hebben. Hier en daar wandelen om hele grote diepe plassen heen, of om toch maar niet uit te glijden. Uiteindelijk heb ik ruim tien kilometer door het bos gelopen, en ook mijn intervaltraining volbracht. Voldaan, tevreden en blij dat ik toch gegaan ben!

Afbeelding via Looptijden.nl en foto’s in eigen beheer.
© Margo Hermans, februari 2015
, , ,

Abonneren

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

18 reacties op “Druilerig… Kom op, gaan!”

 1. beaunino Zegt:

  En dan dat heerlijke gevoel daarna:-D

  Geliked door 1 persoon

 2. Joolzz Zegt:

  Zaterdag mijn eerste rondje weer gerend na mijn kerstgriep-herstel…. Moeizaam hoor! Mijn conditie ligt nog ergens in het oude jaar, ben ik bang…. Pffttt….

  ps, ik ben verhuisd… schuif je ook aan bij mij aan de keukentafel? http://schrijvenaandekeukentafel.wordpress.com

  Geliked door 1 persoon

 3. ivrunning Zegt:

  Goed bezig.. maar herken dit enorm!
  Groeten ilona (ivrunning)

  Geliked door 1 persoon

 4. Ellie Schmitz Zegt:

  Was je niet gegaan dan was je daar misschien de hele dag in je gedachten mee aan het stoeien geweest…nu de voldoening achteraf dat je bent gegaan en de voldoening van het lopen….ook nog een ontspannen gevoel als extra 🙂 dat moet een heerlijke zondag zijn geweest!

  Geliked door 1 persoon

 5. sanne Zegt:

  Goed dat je toch gegaan bent!
  Ik heb heel vaak dat als ik wil gaan als het regent, het vaak al na een paar minuten droog is.
  Het gevoel erna geeft me dan vaak de boost om toch die deur uit te gaan!

  Geliked door 1 persoon

 6. Johnny Zegt:

  Bij regen gewoon denken, het meeste valt ernaast 😀

  Geliked door 1 persoon

 7. Frank Zegt:

  Ik liep gisteren de halve van Cadzand, die was dus niet droog………

  Geliked door 1 persoon

 8. Densie Zegt:

  Heel herkenbaar ;)! Een goed ontbijt geeft inderdaad moed haha.

  Geliked door 1 persoon