Hup, in mamamodus!

4 februari 2015

Blog

Een normale werkdag op kantoor; gewoon lekker druk en bezig met van alles. Om twee uur gaat mijn telefoon. Op het beeldschermpje zie ik wie er belt… De basisschool van mijn zoon! Mijn eerste gedachte: “Oh jee!”.

De meester vertelt me dat zoonlief veel hoofdpijn heeft, zich echt niet fit voelt en graag opgehaald wil worden. “Natuurlijk, ik kom eraan! Geef me even twintig minuten…”

Niet fit voelen, hoofdpijn. Dat valt mee. Gelukkig geen breuken of ongelukken! Volgens mij heerst er iets van griep? Ik hoor de laatste dagen best vaak het woord ‘ziek’ vallen.

Dinsdag… Wat is het plan voor vandaag ook alweer? In no-time en onverwachts omschakelen van werk naar privé! Eerst de naschoolse opvangen bellen, dat zoonlief niet gehaald moet worden. Over drie kwartier is school uit; het moet wel even snel doorgegeven worden aan de chauffeur van het busje. Daarna de tandarts bellen om onze afspraak van vandaag te annuleren en gelijk een nieuwe afspraak in te plannen. Voetbal: de carpoolouders op de hoogte brengen en de trainers van de voetbal niet vergeten te vertellen dat hij niet komt trainen.

Bureau opruimen: spullen in de kast, laptop en wat werk mee naar huis. Weg…! Terwijl ik mijn jas aantrek, kijkt mijn collega me aan en zegt: “Zo, jij sprong gelijk in de mamamodus! Beterschap voor je zoon!”.

Dertig minuten na het telefoontje sta ik – inclusief ook boodschappen gedaan te hebben bij de supermarkt – in de klas van zoonlief. Ik sla een arm om hem heen, druk een zoen op zijn wang en neem hem mee naar huis. Tijd voor extra mamaliefde! ♥

Tekst op afbeelding gevonden via Google.
© Margo Hermans, februari 2015
, , ,

Abonneren

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

10 reacties op “Hup, in mamamodus!”

 1. Ellie Schmitz Zegt:

  Niet leuk dat je zoon ziek is, wel leuk zoals je dit op een ongedwongen wijze vertelt…de moederliefde springt er tussen de regels door uit…ontroerend en mooi!

  Geliked door 1 persoon

 2. Mari Durieux Zegt:

  de jongste van mij heeft deze week “school” ziek uit gevonden. Papa ik heb hoofd pijn ik wil niet naar school. Oké maar dat hoeft niet want het is zondag. Owh haha papa ik zei het omdat ik niet naar school wilde 😉

  Geliked door 2 people

 3. beaunino Zegt:

  Been there! Long time ago.
  Mooi geschreven. Is hij alweer een beetje opgeknapt?

  Geliked door 1 persoon

 4. wilcoscharitychallenge Zegt:

  Herkenbaar … Nu wachten op het moment dat jij je zoon kunt bellen om je op te halen, als je hoofdpijn hebt op het werk 😉

  Geliked door 1 persoon

 5. Annet Doens Zegt:

  ‘k Had deze nog niet gelezen :-(, maar fijn all weer okay met zoonlief! En fantastisch je ‘mamamodus’, en de spreuk onderaan is heel fijn te lezen! x

  Geliked door 1 persoon