Marrakech, La Mamounia

11 februari 2015

Beleven, Blog, Wereldbol

“Waar de groten der aarde geslapen hebben.”

Marokko. Ben je in Marrakech? Breng dan een bezoekje aan vijf-sterren-hotel La Mamounia! Overnachten zou een aanslag op je bankrekening zijn, maar even rondkijken kost helemaal niets! Een chiquer hotel dan La Mamounia vind je niet in Marrakech!

In onze reisgids ‘Capitool Compact’ staat: “Eén van de mooiste oude hotels ter wereld heeft sinds de opening in 1923 rijke en beroemde gasten gekend, waaronder Winston Churchill, die het hotel vaak bezocht. Het Mamounia is in de 19de eeuw gebouwd als paleis voor de kroonprins van Marokko. In 1923 verbouwden de Fransen het pand tot hotel voor de Marokkaanse spoorwegen. Het complex ligt op een zeven hectare fraaie tuin, omgeven door de 12de-eeuwse roodokeren stadswallen.
In het gastenboek staan namen als Sean Connery en Catherin Deneuve, Bill Clinton en krabbels van Kate Winslet en Will Smith.”

In de schaduw van de toren van de Koutoubia-minaret en vlakbij  het plein Jamaa el Fna, aan de Avenue Bab Jdid, staat de grote toegangspoort tot het hotel. Wanneer je deze binnenstapt staan er vriendelijke bewakers. Onze rugzakken laten we in bewaring achter, daarna mogen we doorlopen. Het duurde even voordat ik besefte dat we toen pas in de ‘voortuin’ van het hotel stonden. De meest chique auto’s reden langs rechts de oprijlaan op en verdwenen weer langs links. Met alle egards worden gasten onthaald. Ik stond er op mijn eenvoudige sandalen bij.

De lobby van het hotel is overweldigend: groot, luxe, kunst en kristal. Maar bovenal heerst er een rustige en vriendelijke atmosfeer. De lobby leidt naar een bar waardoor je rechtstreeks naar buiten kunt lopen. Via een terras, met rechts het zwembad, kom je uit op een breed wandelpad in het park van het hotel. “Dit park, met bloemperken en sinaasappel- en olijfboomgaarden, stamt al van voor het wereldberoemde Mamounia Hotel. De Arset El Mamoun werden in de 18de eeuw aangelegd door prins Moulay Mamoun, rond een centraal paviljoen dat diende als koninklijk onderkomen.”

Centraal in het park ligt een lieflijk paviljoen waar ze ijs verkopen. Uiteraard prijzig (omgerekend zo’n € 25,00 voor onze vijf bolletjes ijs), maar dan eet je wel ijs bij La Mamounia. Ik had één bolletje ijs gemaakt van amandelmelk; het smaakte echt overheerlijk! Op het terras bij het paviljoen in het park van La Mamounia genoten we van ijs, rust en schoonheid.

IJsje eten in de tuin van La Mamounia, ik zeg: “Doen!”. ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Afbeelding via Google en foto’s in eigen beheer.
© Margo Hermans, januari 2015
, , , ,

Abonneren

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

4 reacties op “Marrakech, La Mamounia”

 1. Ellie Schmitz Zegt:

  Leuke beleving en zo te lezen is het een mooi uitstapje in Marrakech!

  Geliked door 1 persoon

 2. Romy Zegt:

  25 euro voor 5 bolletjes ijs wooww! Ik zelf overweeg om met een vriendin naar Marrakech te gaan voor een paar dagen, maar (wat ik helemaal begrijp) mijn ouders zitten er niet om te springen, denk je dat het als 2 18jarige meiden veilig is?

  Geliked door 1 persoon

  • Margo Hermans Zegt:

   Romy, ik denk niet dat het onveilig is. Maar ik kan me voorstellen dat je ouders het niet geweldig vinden… Als je mijn dochter van 18 zou zijn, zou ik je vragen het een paar jaar uit te stellen…

   Like