Roparun: ik ben deelnemer!!

25 februari 2015

Blog

‘Leven toevoegen aan de dagen,
waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd
aan het leven’.

Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs naar Rotterdam waarbij mensen, in teamverband, een sportieve prestatie leveren om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker. Ook wel ‘een avontuur voor het leven’ genoemd. Cofely – het bedrijf waar ik werk –  neemt met ‘Zuid Nederland’ in 2015 voor de derde keer deel aan dit evenement. En ik ben er voor het eerst bij, als hardloopster. Reuzespannend vind ik het!

In het Pinksterweekend (van 23 tot en met 25 mei) reizen we af naar Parijs. Ons team zal uit zo’n 23 mensen bestaan: twee keer vier lopers, twee keer drie begeleidende fietsers, chauffeurs van busjes en campers, verzorgers, cateraars en een team captain. Iedere loper loopt gemiddeld zo’n 65 kilometer… Slik: meer dan anderhalve marathon dus!

In de tweede helft van januari hadden we onze eerste teambijeenkomst. Cofely Zuid Nederland behelst het gebied van Limburg richting Arnhem tot aan Zeeuws-Vlaanderen. Uit alle regio’s nemen collega’s deel (profielen staan online); ruim de helft van de teamleden was onbekend voor mij. Dan is zo’n bijeenkomst wel heel fijn, zodat iedereen dan eindelijk gezichten bij de namen heeft.

Eind maart zien we als team elkaar weer. We doen dan een trainingsloop om elkaar te leren kennen. Maar ook om het lopen van korte afstanden met de pauzes tussendoor te oefenen. En te ervaren hoe het is om telkens te lopen, eten, drinken, lopen en vooral weinig (nacht-)rust te hebben. Ik ben benieuwd wat het met mij doet.
Begin mei staat er een tweede trainingsloop op het programma. Deze keer ’s nachts.

De grootste uitdaging voor ons als team – net als voor alle andere teams – is het ophalen van geld. Veel geld! Want hoe kan er anders ‘leven toegevoegd worden aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven’.

Draag je team 221 Cofely Runners, of één van de deelnemers een warm hart toe, en wil je een extra steuntje in de rug geven, dan is een financiële donatie heel erg welkom! Dat kan via de website van Cofely Runners (http://www.cofelyrunners.nl/home.html) en ‘steun ons’.
Roparun steun ons Cofely

Je wordt daar doorverwezen naar de website van Roparun om te doneren (http://www.roparun.nl/doneren.html). Belangrijk bij de donatie is het selecteren van ons teamnummer: 221 EPZ/Cofely Runners. Vervolgens is het mogelijk om een persoonlijke donatie te doen per teamlid.
Roparun doneer hier
Dank je wel voor jouw steun, op welke manier dan ook!

Ow ja! En had ik al gezegd dat ik er trots op ben onderdeel te zijn van het team Cofely Runners? Ik ga mijn stinkende best doen om ‘mijn Roparun’ tot een goed einde te brengen! Beloofd!

Afbeeldingen via Google; teamfoto Rudi Wijnacker (Zeeland Sport & Leisure) voor Cofely Zuid Nederland BV.
© Margo Hermans, februari 2015
, , ,

Abonneren

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

21 reacties op “Roparun: ik ben deelnemer!!”

 1. Geert de Brabander Zegt:

  Mooi initiatief!

  Geliked door 1 persoon

 2. Nicky Zegt:

  Je gaat mijn gemeente voorbijlopen! Letterlijk dan. 😉 Zele is al een aantal keer Roparunstad geweest. Benieuwd wat er dit jaar allemaal gaat gebeuren.

  Geliked door 1 persoon

 3. Ellie Schmitz Zegt:

  Geweldig initiatief en geweldig lijkt me om mee te mogen en kunnen doen! Veel succes alvast en dat jullie met alle teams bergen geld ophalen voor dit hele goede doel!

  Geliked door 1 persoon

 4. MichielZiet Zegt:

  Wat supergaaf! Het broertje van mijn vriendin en zijn vriendin doen ook elk jaar mee. Hele happening. Stiekem hoop ik ook ooit een team bij elkaar te krijgen. Houd ons op de hoogte en …denk aan de kniekousen! 😉

  Geliked door 1 persoon

 5. astoldbyrowenda Zegt:

  Ontzettend goed!!!! Heel veel succes.

  Geliked door 1 persoon

 6. Elsa Zegt:

  Dat is een mooie uitdaging! Een loopmaatje van mij heeft een paar jaar terug ook meegedaan, zij ging ook ’s nachts met haar team trainen.
  Ik wens je alvast veel succes met de voorbereiding!

  Geliked door 1 persoon

 7. Mari Durieux Zegt:

  echt wel stoer!!

  Geliked door 1 persoon

 8. Joolzz Zegt:

  Gaaf hoor!!!

  Geliked door 1 persoon

 9. Jeroen Zegt:

  Hoi Margo, ik hoef je niet uit te leggen hoe trots ik op je ben, op Cofely en alle andere teams. Veel succes en gaan jullie zeker volgen. Tot op de Coolsingel!

  Geliked door 1 persoon

Trackbacks/Pingbacks

 1. Nachttraining Roparun – Cofely Runners | Margo Hermans - 13 mei 2015

  […] team verzamelden we bij de locatie van Cofely in Halsteren. Het was goed om elkaar als groep voor een derde keer te zien. Onder het genot van koffie, thee en Zeeuwse bolussen vertelden onze teamcaptains veel over onder […]

  Like

 2. 61,56 km estafette tussen Parijs en Rotterdam | Margo Hermans - 3 juni 2015

  […] om samen het team Cofely Runners te vormen en deel te nemen aan Roparun 2015. Ik meldde me aan en mijn deelname werd bevestigd; ik was zo blij! En onzeker… Collega’s verzekerde me, ik zou het kunnen. Met die […]

  Like