Citta Antwerp Urban Trail 2015

18 maart 2015

Blog

Zondag 15 maart 2015. Zoals afgesproken haal ik om ‘iets over acht’ twee loopmaatjes op en rijden we samen naar Antwerpen. Parkeren lukt vlot; slechts enkele straten van Park Spoor Noord vinden we een plekje. We wandelen achter anderen aan en na enkele minuten arriveren we op het terrein. Druk is het rond kwart voor negen nog niet; geen rij bij het ophalen van de startnummers, ook niet bij de shirts.

Al gauw zien we enkele bekenden en praten we even bij; allemaal hebben we er zin in. Ieder die vorig jaar ook van de partij was, mist wel het heerlijke zonnetje van toen… Dan maar even opwarmen bij de ‘warming-up’.

Om tien uur start de vierde wave; dat is de onze. Tien minuutjes vooraf lopen we het startvak in. We staan met zo’n 1.000 lopers in het vak. Het startschot klinkt, daarna is het wachten tot ook wij trechtergewijs over de startstreep mogen stappen.

We rennen met z’n vijven door de straten van Antwerpen. Links, rechts, kriskras. Langs Het Oude Badhuis. De eerste kilometer gaat vlot! Bij de Pothoekstraat is dat wel anders. Op een bordje staat aangegeven: versmalling / ritsen. Er is file van hardlopers om de trap naar de Premetrotunnel af te dalen. Deze tunnel werd in de jaren ’80 gebouwd, maar is nooit gebruikt. Wij lopen 25 meter onder de grond een afstand van ruim 500 meter tussen de haltes Stuivenberg en Willibrordus.

Wanneer we weer bovengronds komen zien we een basketbalterrein waar het ‘veld’ een mozaïek is. Bijzonder mooi; bijna zonde om op te sporten. We lopen door naar het Districtshuis Borgerhout. Binnen lees ik dat de bouw gestart is in 1886 en daar mogen wij doorheen lopen! Buiten staat een band te spelen onder een luifel van Café Mombasa.

We lopen achterlangs De Zoo zo het Centraal Station binnen. Via de grote trap in het statige gebouw komen we uit op Perron 6. Daar wordt ons veel succes toegewenst. Door het Stadspark, langs de vijver en over de witte hangbrug die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat.

Na het Stadspark lopen we de Gasthuistunnel in. In het diepst van de tunnel spelen de doedelzakspelers ons toe. Dalen was niet lastig; de klim daarentegen… Blij dat ik er weer uit ben!

We rennen door de Botanische Tuin en de foyer van de Bourla Schouwburg. We passeren een dj in de tuin van Café Imperial, gevestigd in het Paleis op de Meir en rennen verder naar Café Pelikaan. Door de ene deur naar binnen, langs de toog en door de andere deur naar buiten. Enkele lopers drinken er een pintje.

Op naar het Stadhuis. Op het bordje staat ‘450 jaar stadhuis’; wij lopen daar met 10.000 man doorheen. Supergaaf dat dit kan! Daarna lopen we langs de Oude Beurs, de Sint Pauluskerk en door het Felixpakhuis. Linksaf naar het Museum Aan de Schelde, ofwel het MAS; trappen op, trappen af en we zijn weer buiten.

Over de Nassaubrug, langs een mooie driemaster en over de Londenbrug. De laatste kilometer en de finish bij Park Spoor Noord is al in zicht! 11,8 kilometer in 1 uur en 24 minuten; we hebben voldoende tijd gehad om rond te kijken!

Foto’s Johnny Dooms, afbeeldingen parcours via Antwerp Urban Trail en in eigen beheer.
© Margo Hermans, maart 2015
, , , ,

Abonneren

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

17 reacties op “Citta Antwerp Urban Trail 2015”

 1. T & D Blogster Zegt:

  Wat een sportiviteit weer Margo, ik geniet mee door je omschrijving en toch het is voor mij een droom ooit zelf zoiets te kunnen lopen. Eerst maar eens heel veel afvallen denk ik..,. dan een borstverkleining en dannnnnn dan maar eens gaan oefenen met hardlopen.

  Geliked door 1 persoon

 2. MichielZiet Zegt:

  Wat een bof dat je zo vlak in de buurt van deze mooie steden woont met zulke mooie runs! 🙂
  Hier druk aan het trainen voor de halve marathon in Enschede. Heb jij nog iets moois in het verschiet? 🙂

  Geliked door 1 persoon

  • Margo Hermans Zegt:

   Mooie steden en inderdaad leuke evenement op een afstand niet al te ver van hier! Vind ik leuk!
   Succes met trainen voor de halve (wanneer?)! Hier ook een halve op het programma. Halverwege mei staat deze gepland.

   Geliked door 1 persoon

 3. Ellie Schmitz Zegt:

  Mooie run zo te lezen en ook heel bijzonder dat het op deze manier kan! Hier kun je toch alleen maar van genieten?!

  Geliked door 1 persoon

 4. Wildcard Zegt:

  Amaai, super zeg als je die kilometers gedaan hebt, super van je.
  Mooie foto’s en mooie beschrijving 🙂

  Geliked door 1 persoon

 5. Nadia Bleyenberg Zegt:

  Mooi verslag van een geweldig leuke dag 😀

  Geliked door 1 persoon

 6. Annet Doens Zegt:

  Jaaaa, wist niet dat het de Urban Trail was en jij meedeed; maar was in Antwerpen en heb lopers gezien – wij konden niet de route met de car nemen, die we wilden nemen 😉

  Geliked door 1 persoon

 7. Joyce Zegt:

  Gaaf zeg! Lijkt mij ook wel tof om eens te doen 🙂

  Geliked door 1 persoon