Wat is Mechelen relaxt!!

Begin december nam ik deel aan Mechelen Urban Trail. Een hardloopevenement door het centrum van de stad Mechelen in België. Nooit eerder was ik in Mechelen geweest; ik was aangenaam verrast door de mooie gebouwen en de sfeer die er heerste. Een weekendje Mechelen werd gepland, zodat we de stad konden ontdekken.

Bed & Breakfast Dusk till Dawn is gehuisvest aan de Onze-Lieve-Vrouwestraat en ligt tegenover de Onze-Lieve-Vrouw-over-de-Dijlekerk. Het pand is tot het jaar 2000 in handen geweest van een brouwersfamilie; daarna is het gekocht door de huidige eigenaren. Het pand is zo’n 150 jaar oud. Verbouwd en gerestaureerd is het nu een aangenaam bed & breakfast: statige gevel, hoge plafonds met originele ornamenten, een enorme slaapkamer en ruime badkamer waarin authentieke details bewaard zijn. Zeer beleefd en gastvrij worden we ontvangen. En op elke vraag die we stellen over het pand en Mechelen, geeft Diederick ons uitgebreid antwoord.

Langs de straat Zoutwerf stroomt de Dijle. Daar is een pad boven het water gemaakt. Vanuit de Onze-Lieve-Vrouwestraat liepen we binnen een enkele minuut op het wandelpad. Zo in het donker, over het minimaal verlichte pad, vond zoonlief het best spannend! Met het plattegrondje, gekregen van Diederick, in de hand vonden we snel Grand Café Lamot nabij de Vismarkt.

Voor ons drieën was er nog een tafeltje vrij. Op de eerste verdieping, aan ons tafeltje naast het raam, hadden we een prima uitzicht over de Dijle en de restaurantjes aan de Vismarkt. Zowel de salade ‘Lamot’, de huisgemaakte garnaalkroketten, als de carpaccio smaakten ons prima! Geen moeilijke bestelling voor de kok als hoofdgerecht: drie maal slibtong alstublieft! De visjes waren bijzonder goed klaargemaakt. Voldaan lopen we weer over het spannende pad terug naar Dusk till Dawn.

Uitslapen! En wakker worden in een slaapkamer met mooie ornamenten aan het plafond. Douchen onder een regendouche in een luxe ruime badkamer. Het schuim van de tandpasta uitspugen in de kom van een authentieke wastafel. Wanneer ik het raam open, zie ik dat de zon heerlijk schijnt en hoor ik het geluid van kerkklokken. Een chique gedekte ontbijttafel stond op ons te wachten. Verse Belgische broodjes, koffiekoeken, allerlei beleg en koffie, thee en een eitje naar wens op aanvraag. Niets is de mevrouw des huizes te veel.

Zondags is parkeren gratis in Mechelen. Vanaf de parking wandelen we door De Kruidentuin naar het centrum van de stad. In de heerlijke lentezon gaan we in het park op de rand van het podium zitten. Okay, liggen… Even genieten van de zonnestralen op ons gezicht.

Koffietje in de zon op een terras. 18 graden Celsius; doe nog maar een koffietje! Daarna verkennen we de stad. We dwalen door de Begijnenstraatjes, werpen een blik bij Brouwerij Het Anker waar de Gouden Carolus gebrouwen wordt en bezoeken de Sint Romboutskathedraal. Uiteraard beklimmen we de trap van de toren. Meer dan 500 treden leiden ons naar een hoogte van 97 meter en een schitterend uitzicht over België. Ik zie zelfs de bollen van het Atomium in Brussel!

Lunchen doen wij – de volwassenen – onder het genot van een Mechels biertje en met uitzicht op een carnavalsstoet. Anders dan in Nederland, viert men in België weken na het ‘carnavalsweekend’ nog steeds dit leutfeest. Aan het einde van de middag stappen we in de auto en in minder dan een uurtje rijden weer naar huis.

Wat een heerlijk relaxt verblijf in Mechelen was dit: ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Foto’s in eigen beheer en via Google.
©Margo Hermans, maart 2015
, , , , ,

Abonneren

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

11 reacties op “Wat is Mechelen relaxt!!”

 1. Geert de Brabander Zegt:

  Inderdaad een prachtige stad, Margo.

  Geliked door 1 persoon

 2. beaunino Zegt:

  Je denkt niet zo snel aan Mechelen, maar wie weet, de volgende keer dus wel.

  Geliked door 1 persoon

 3. Toppen en Dalen Zegt:

  Als Nederlandse zegt Mechelen me helemaal niet… maar ik krijg al haast zin er heen te gaan!

  Geliked door 1 persoon

 4. jjmharmsen Zegt:

  Mooi Mechelen, heel enthousiast en mooi beschreven door jou Margo, ook de foto’s zijn prachtig. Wij wonen niet ver van Mechelen, ik ken de stad inmiddels redelijk, maar er is nog veel te ontdekken. Dank je wel!

  Geliked door 1 persoon

 5. Morgaine Zegt:

  Ook ik ben in Mechelen geweest, maar dan in NL 😉 en dat is een stuk kleiner kan ik je vertellen, hahaha Mooi verslag en ziet er goed uit daar, dus ooit eens naar Mechelen maar dan in België 😀

  Geliked door 1 persoon

 6. Paul Zegt:

  Mechelen is ook niet direct een stad waar ik aan denk voor een citytrip. Je foto’s maken me wel nieuwsgierig!

  Geliked door 1 persoon

 7. Joolzz Zegt:

  Klinkt goed!

  Geliked door 1 persoon