Rondje Walcheren op hardloopschoenen

1 april 2015

Blog

Weersvooruitzichten waren niet zo best voor zaterdag 28 maart. Met een regenjas, extra set loopkleding en extra paar loopschoenen in mijn tas ging ik op pad. Al met al viel het weer nog reuze mee, tijdens mijn eerste training voor Roparun.

Rond negen uur verzamelden we als Cofely Runners in Borsele. Goed om elkaar weer te zien, want de regio van Cofely Zuid Nederland BV loopt van Zeeland tot Arnhem tot aan Zuid-Limburg; we kennen elkaar dus nog allemaal niet even goed.

Om tien uur startte team A met vier lopers en team B, waar ik onderdeel van ben, tien minuten later. Binnen ons team was ik loper twee van de vier. De regen kwam  met bakken uit de hemel toen het mijn beurt was; ik was blij dat ik mij goeie regenjas had aangetrokken! Gelukkig werd het weer wat beter en kon ik na loopbeurt vier mijn regenjas omruilen voor een windjasje.

Zowel team A, als B, hebben drie fietsers die de hardlopers begeleiden; één voor de loper om te navigeren en de loper te ‘beschermen’ en één achter de loper, ook uit veiligheidsoverwegingen. In Frankrijk en België lopen we namelijk gewoon op de openbare weg. De derde fietser zit naast de buschauffeur en helpt hem met navigeren. Daarnaast bestudeert de derde fietser ook de route voor wat er komen gaat. Wanneer de bus niet over het parcours kan rijden – denk aan de deels onverharde wegen – moeten de lopers namelijk fietsen. Tijdens de training liep dat onderdeel niet helemaal soepel… Twee van de drie keer fietsen, had ik eigenlijk gewoon in de bus kunnen blijven zitten!

Tot vier uur ’s middags zijn we doorgegaan. Geen pauze, voor niemand. Als hardloper eet en drink je telkens kleine beetjes. Dit doe je terwijl de andere drie lopers om beurten hun deel van de estafette lopen. Wat eten betreft was het voor mij een klein beetje zoeken; wat en hoeveel kan ik nemen om er geen last van te hebben. Gelukkig is ook dat onderdeel van de training goed gegaan.

Tijdens deze training liep ik in totaal elf keer ongeveer anderhalve kilometer. Ook tijdens de Roparun zullen we telkens die afstand lopen. Tot we als individuele loper ongeveer 65 kilometer in 48 uur hebben gelopen. Een hele uitdaging, welke ik graag aan ga!

Ons steunen via een kleine financiële donatie? Dat kan nog altijd! Graag zelfs! Het is namelijk geen snelheidswedstrijd, maar de wedstrijd ligt in het zoveel mogelijk geld ophalen voor het goede doel!

Foto’s in eigen beheer en door collega Willem Betlem. Afbeelding via looptijden en garmin.
© Margo Hermans, april 2015
, , , ,

Abonneren

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

8 reacties op “Rondje Walcheren op hardloopschoenen”

 1. Toppen en Dalen Zegt:

  Goed bezig geweest weer! Veel succes met de Roparun!

  Geliked door 1 persoon

 2. MichielZiet Zegt:

  Goed bezig jullie!

  Geliked door 1 persoon

 3. Simone Dokter Zegt:

  Super en dat in het mooie Zeeland 🙂 !

  Geliked door 1 persoon

 4. Peter de Lannoy Zegt:

  goed hoor ! en een leuk verslag … vol power !!

  Geliked door 1 persoon

Trackbacks/Pingbacks

 1. 61,56 km estafette tussen Parijs en Rotterdam | Margo Hermans - 3 juni 2015

  […] sneller en één keer lang en langzaam lopen. Als Cofely Runners ontmoetten we elkaar tijdens een trainingsrondje op Walcheren en een nachttraining in de grensstreek van Antwerpen. Daarna was het tijd voor het echte […]

  Like