Geweldig om ze in te kijken! Maar maken…

8 april 2015

Blog

Wat een klus elke keer weer! Elk jaar neem ik me voor om gewoon in januari te starten; telkens weer mislukt het. Soms ben ik best benieuwd hoe anderen dit aanpakken… Wat? Het maken van fotoalbums!

In de zomer van 2003 – voordat zoonlief geboren werd – schaften we onze eerste digitale fotocamera aan. Super om ‘honderdduizend’ foto’s van de spiksplinternieuwe baby te maken en daarna te kunnen kiezen welke foto we lieten afdrukken. Digitaal fotoalbums maken was toen nog niet zo gangbaar.

Albums en lijm kocht ik. Foto’s stapelden zich op en werden niet ingeplakt. Daar had ik, met een nieuwbakken baby, helemaal geen tijd voor… Gelukkig werd digitaal maken van fotoalbums steeds gebruikelijker en ook ik startte hiermee.  Het maken van albums ging op deze manier echt wel sneller.  Ik startte met een vakantietje hier, een vakantietje daar en van de eerste paar maanden van onze baby maakte ik ook snel een album. Daarna kwam de klad erin.

Een album van een korte stedentrip maken, dat lukt me nog net!

Het maken van digitale foto’s gaat zo eenvoudig, dat de elke maandmap van ieder jaar veel foto’s bevat. Weinig tijd lijdt ertoe dat de externe harde schijf en de laptop vol staan met foto’s, maar in de boekenkast is er voldoende ruimte voor de albums.

Afgelopen weekend zaten we te kletsen. Onze citytrip naar Parijs kwam ter sprake en het album namen we uit de kast. Wat is het dan leuk om samen een echt boek in handen te hebben, foto’s te kijken en herinneringen op te halen.

Opnieuw heb ik me voorgenomen om fotoalbums te maken. Iemand nog een tip?

Foto’s in eigen beheer.
© Margo Hermans, april 2015
, , ,

Abonneren

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

9 reacties op “Geweldig om ze in te kijken! Maar maken…”

 1. Morgaine Zegt:

  Nee niet echt, ik heb ze wel van mijn dochter, de eerste jaren zeker weten in albums, later af laten drukken en losse inschuif albums gekocht en nu… ben ik die albums aan het uitzoeken, zelfs aan het archiveren, vele personen in de familie die haar nog als baby vast houden op de foto zijn helaas al overleden ondertussen, mijn oud ooms en tantes namelijk, hahaha dus is het wel handig, als zij ooit deze erfenis krijgt, dat ze weet wie er op die foto’s staan.

  Als mijn moeder er ooit niet meer is, ja dan heeft zij een probleem namelijk, en ik misschien ook wel. Ik schrijf dus op elke foto achterop wat het is, wie het zijn en ik probeer zelfs de tijdzone nog terug te halen, best lastig hoor!

  Maar wel meditatief en ik zet mijn laptop in deze uit en ga lekker aan tafel zitten uitzoeken. En er staan een heleboel foto’s in de wacht ook weer om af te laten drukken, maar dan los, want wij zijn wel lijstjes mensen ook 😉

  Geliked door 1 persoon

 2. Wilma Phillipson Zegt:

  Gewoon doen, maar dat is misschien wel de lastigste tip die ik je geven kan. Zelf maak ik de albums zo snel mogelijk na een vakantie.
  Mijn kinderen kregen een fotoalbum van hun jeugd mee toen ze de deur uitgingen. Daar heb ik in korte tijd mijn eigen fotoalbums voor leeg moeten halen. Dat was niet een slimme manier van aanpak. Succes!

  Geliked door 1 persoon

 3. Annet Doens Zegt:

  Helaas, geen tip van mij, want juist zoooooo herkenbaar….. 

  Geliked door 1 persoon

 4. Joyce Zegt:

  De enige tip die ik kan geven is het direct te doen wanneer je terug komt. Dan zit je nog in die sfeer en is het heerlijk er mee bezig te zijn 🙂 Hoe langer je er mee wacht hoe minder zin je erin gaat hebben en dan doe je het uiteindelijk niet meer zoals blijkt 😉

  Geliked door 1 persoon

 5. Ellie Schmitz Zegt:

  Oh zo herkenbaar, Margo….en toch spookt het ook door mijn hoofd ooit nog eens albums te maken…en ook op mijn laptop vele foto’s

  Geliked door 1 persoon

 6. Maarten Zegt:

  Zet jezelf een stok achter de deur: voor de zomervakantie van 2015 moet het boek van de zomervakantie 2014 klaar zijn. Voor eind 2015 moet het jaarboek van 2014 klaar zijn. Zo móet je wel, en eenmaal ermee bezig is het gewoon hartstikke leuk om te doen!

  Like

 7. Joolzz Zegt:

  Afgelopen jaar heb ik dé oplossing gevonden voor al die foto’s die nog niet verwerkt waren. Ik ben naar het Zweedse warenhuis gegaan, heb 5 metalen opbergbakken gekocht en heb voor alle kinderen een bak met eigen foto’s gemaakt. Als ze gaan trouwen krijgen ze de bak met foto’s mee. 🙂
  Lang leve de digitale fotografie nu!!

  Like

 8. Geert de Brabander Zegt:

  Volledig met je eens, Margot…niks beter dan een echt fotoalbum in je handen te houden. Ik heb er ondertussen al heel wat. Eentje van iedere jaargang plus elke reis ook nog eens appart.
  Groeten
  Geert

  Geliked door 1 persoon

 9. Wanda Zegt:

  Zo herkenbaar! Ik heb tot nu toe wel elk jaar braaf een album van onze zomervakantie gemaakt maar wil ook nog steeds albums maken van al die andere leuke uitstapjes en ja, daar loop ik dus al een jaartje of 5 mee achter…

  Geliked door 1 persoon