Eerste zonnige lentezondag

15 april 2015

Blog

Geen wekker die me wekt, maar wakker worden van fluitende vogels. Langzaam mijn ogen openen en door de kieren zien dat de zon schijnt. Weten dat je tijd hebt om te genieten van de dag. Dat is een mooi begin van de zondag.

Ramen open en frisse lucht binnen laten. Zelf ’s morgens even naar buiten om voor het eerst dit jaar daar koffie te drinken! En daarna weer snel naar binnen… zo warm is het nu ook nog niet!

Later die dag ga ik, zoals zo vaak in het weekend, in het bos hardlopen. Deze keer voor het eerst dit jaar in een shirt met korte mouwen en een driekwart broek. Het is 13 graden Celsius! In het bos is het fijn: zachte wind, heerlijke geuren en de zon die op mijn haren schijnt. Een genietmomentje! Op een relaxt tempo loop ik tien kilometer.

Thuis wacht er werk op me. Teksten doorlezen en corrigeren gaat veel beter in een rustige omgeving, dan op kantoor. Alhoewel… wanneer zoonlief met de buurjongen FIFA speelt is de rust ineens ver te zoeken. Dan eerst maar een late lunch maken: spek, eieren, tomaat, ui, paprika en oregano. De geur bereikt ook andere neuzen en de lunch wordt gedeeld.

De zondag kabbelt voort; geen bijzonderheden. Een wasje hier, wat opruimen daar. En samen met manlief een drankje in de late namiddagzon. Ook de kat komt er even bij. Voordat ik het weet, is het alweer tijd om het avondeten te maken. Fijn zo’n rustige zonnige zondag. En ook goed, om niet altijd in de hoogste versnelling te staan.

Foto’s in eigen beheer.
© Margo Hermans, april 2015
, , , ,

Abonneren

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

6 reacties op “Eerste zonnige lentezondag”

 1. MichielZiet Zegt:

  Genieten. 🙂

  Geliked door 1 persoon

 2. wilcoscharitychallenge Zegt:

  Zo hoort de zondag te zijn!

  Geliked door 1 persoon

 3. Morgaine Zegt:

  Heerlijk, daar kan ik ook zo van genieten de geuren van een oud bos dan. Hier hoef je dat niet te doen, als de zon komt zoals nu, dan eerder een wasknijper om op je neus te zetten, om al die hondestront tegen te gaan, hahaha

  Gelukkig waait dat met een paar dagen ook wel weer over en voorbij .

  Geliked door 1 persoon

 4. Wildcard Zegt:

  Leuk dat genieten met je gezin 🙂

  Geliked door 1 persoon

 5. Ivar Wakker Zegt:

  Hallo Margo,

  Leuk dat je volgt.
  Ik volg niet maar lees erg regelmatig dat beloof ik.
  Dit i.v.m. de vele berichten op mijn iPhone.
  Succes met alles. Ik hoop ook op reacties op mijn berichten en gedichten.

  Geliked door 1 persoon