Smile Every Mile

29 april 2015

Blog

41.300 deelnemers aan DVV Antwerp 10 Miles & Marathon; de dertigste editie op zondag 26 april 2015. Wat een volk op de been in en rond de stad! Het was tof om ook weer bij dit hardloopevenement van de partij te zijn!

“Laten we met de tram gaan”, zeiden mijn loopmaatje en ik tegen elkaar. “Geen parkeerproblemen en vlot naar de stad Antwerpen”. Viel dat tegen… Parkeren in Zwijndrecht lukte op een dusdanige afstand van de opstapplaats dat we flink ‘ingewandeld’ waren toen we daar arriveerden. De eerste ticketautomaat – na de wachtrij te doorstaan – weigerde briefgeld. Voor de tweede automaat stond een ellenlange rij; toen we bijna aan de beurt waren was deze ‘buiten dienst’. Dan maar zwartrijden! Voordat we gereden werden, waren we toch al gauw een half uur aan het wachten op het perron. Had De Lijn een planningsfout gemaakt? Eerst een korte tram, dan heel lang geen tram en uiteindelijk wel een tram. Snel sprongen we erin…

Gelukkig waren de andere loopmaatjes nog op de afgesproken plaats. Startnummer, T-shirt en bidon in ontvangst nemen. In de weer met veiligheidsspeldjes en tas afgeven. Klaar om te gaan!

Wave 2 is de onze. De mensenmassa in het startvak is enorm. Niet nadenken over ‘wat als er iets gebeurd’. Gelukkig word ik afgeleid door teksten zoals ‘Run, Sweat, Run’ en ‘Smile Every Mile’, die DVV daar heeft geplaatst. Het startschot voor de tweede wave klinkt; 12 minuten later stap ik over de startstreep. Er staat enorm veel publiek langs de kant aanmoedigingen te roepen. Ik loop hard, eigenlijk te hard. Ik heb mezelf voorgenomen om rustig en relaxt te lopen, dus ik laat mijn tempo iets zakken. Alhoewel ik stiekem wel hoop op een betere eindtijd dan de vorige keren (2012 01:34:48 en 2014 01:38:30).

10 Engelse landmijl – ruim 16 kilometer – is het parcours lang. Gaaf is het om over de snelweg te rennen! Moeilijk zijn de kasseien en de tramrails. Geweldig de rijen publiek! Het meest lastige zijn uiteraard de 3 tunnels. Naar beneden gaat super; naar boven is lastig. Maar het lukt me om zelfs in de derde tunnel een looptempootje aan te houden. De bocht om; de laatste honderden meters gaan over de Charles de Costerlaan. De finish lijkt dichtbij, maar uit ervaring weet ik dat ik nog even moet doseren!

Ik loop over de eindstreep en druk mijn klok af: 16,29 kilometer in 01:31:49! Fijn gelopen; best rustig gelopen! En toch mijn doel behaald! Want stiekem had ik gehoopt op maximaal 01:32:00! PR in da pocket!

Beeldmateriaal via Gazet van Antwerpen, DVV Antwerp 10 Miles en in eigen beheer.
© Margo Hermans, april 2015
, , , , ,

Abonneren

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

15 reacties op “Smile Every Mile”

 1. Nadia Bleyenberg Zegt:

  Leuk om te lezen Margo! Een goed begin van mijn dag 😃

  Geliked door 1 persoon

 2. MichielZiet Zegt:

  Mooie PR! Top!

  Geliked door 1 persoon

 3. Morgaine Zegt:

  Super dat je je eigen hoofdrecord nu al direct verbetert hebt!

  Geliked door 1 persoon

 4. Mari Durieux Zegt:

  Tadaah PR op zak!! goed gedaan Margo

  Geliked door 1 persoon

 5. Wildcard Zegt:

  Super om te lezen, Margo en proficiat met de hoofdrecord 🙂

  Geliked door 1 persoon

 6. beaunino Zegt:

  Gefeliciteerd !

  Geliked door 1 persoon

 7. Jenn Zegt:

  Mooi verslag om te lezen! En leuke blog heb je, ik ga je volgen >)

  Geliked door 1 persoon

Trackbacks/Pingbacks

 1. 61,56 km estafette tussen Parijs en Rotterdam | Margo Hermans - 3 juni 2015

  […] trainde ik vanaf eind 2014 naar Roparun 2015 toe. In het voorjaar had ik een halve marathon en een 10 Miles op het programma staan en daarnaast hield ik me meestal braaf aan mijn weekschema van één keer […]

  Like