Jouw idee; mijn verhaal

1 mei 2015

Blog, Kort verhaal

Blogs schrijven en blogs lezen horen voor mij bij elkaar. Waarom? Om geïnspireerd te worden, om te zien hoe anderen schrijven, om te ontdekken wat ik prettig lezen vind, wat juist niet, en vooral ook om met taal bezig te zijn. Taal is mooi. Woorden zijn mooi.

Sinds een jaar plaats ik wekelijks – soms vaker – schrijfsels op mijn eigen kleine plekje binnen het grote wereldwijde web. En vanaf juli 2014 heb ik hier via WordPress mijn creatieve hoekje. In de beginperiode voelde ik me enorm onzeker over mijn teksten. Wil ‘men’ wel lezen wat ik schrijf? Ondertussen is mijn onzekerheid hierover enigszins afgenomen.

Dat die onzekerheid minder is, komt door jullie. De lezers van mijn schrijfsels! Via de statistieken van WordPress kan ik het aantal ‘views’ zien. Wie mijn teksten leest, zie ik niet. Maar hoe vaak en uit welke landen, dat kan ik wel zien. Deze getallen stimuleren me om door te gaan met schrijven.

“Heb ik wel genoeg inspiratie om continue te schrijven”, vroeg ik me een jaar geleden af. Tot op heden heb ik daar gelukkig geen gebrek aan. Ik schrijf vanuit mijn gevoel, over wat ik doe, wat ik belangrijk vind en mijn belevenissen. Daarnaast droom ik… Kan ik ook een kort verhaal schrijven? Kan ik er meer dan één schrijven? En waarover schrijf ik dan een kort verhaal?

Geregeld lees ik teksten op het blog ‘Butterfly Mind’ van Andrea Badgley. Zij zette op haar site ‘call for prompts’. Ze vraagt aan lezers onderwerpen – een woord of een zin – aan te dragen, en Andrea schrijft hierover een verzonnen verhaal. Dat verhaal schrijft ze in 10 minuten.

Het idee spreekt mij erg aan om onderwerpen aangeleverd te krijgen en van daaruit een kort verhaal te schrijven. Of mij dat in 10 minuten lukt… Geen idee!

Lever jij mij een onderwerp aan? Hoe? Door te antwoorden op dit bericht. Ik kijk er naar uit!

Wordt vervolgd! Althans… dat hoop ik!

Afbeeldingen van mijn statistieken via Wordpress en afbeelding via Google.
© Margo Hermans, mei 2015
, , , , ,

Abonneren

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

28 reacties op “Jouw idee; mijn verhaal”

 1. Mari Durieux Zegt:

  durf en doen

  Geliked door 1 persoon

 2. Peter Bouchier Zegt:

  Verras me!
  (kun je naar believen opvatten als onderwerp of als carte blanche)

  Geliked door 1 persoon

 3. Patty Zegt:

  Wat is volgens jou de kracht van een vrouw? Gaat dat in tien minuten lukken? hihi

  Geliked door 1 persoon

 4. hennie van ee Zegt:

  van mensen die voorbij gaan

  Geliked door 1 persoon

 5. Annet Doens Zegt:

  Zon 🙂

  Geliked door 1 persoon

 6. Regenboogvlinder Zegt:

  Hoe ga je om met aardige mensen die toch te dichtbij komen in je persoonlijke omgeving…terwijl je dat niet wilt?

  Geliked door 1 persoon

 7. Zo simpel is dan geluk Zegt:

  Mooi om te lezen wat het schrijven en lezen van blogs voor jou betekent!
  Originaliteit is niet echt mijn sterkste punt. Ik ben nu dus heel hard aan het nadenken over een onderwerp, maar kan nog niks bedenken. Ja, wacht, ik weet iets… Geluk!

  Geliked door 1 persoon

 8. Simone Dokter Zegt:

  Armoede

  Geliked door 1 persoon

 9. Joyce Zegt:

  breekpunt

  Geliked door 1 persoon

 10. beaunino Zegt:

  Kies

  Geliked door 1 persoon

 11. tanjaslagter Zegt:

  Writers block…

  Geliked door 1 persoon

 12. Joolzz Zegt:

  Zo heb ik ook twee winnende columns geschreven! Dus… hier komt een idee: Simply the best! 😉

  Geliked door 1 persoon

 13. Wildcard Zegt:

  Amaai, populaire vrouw ben je Margo als ik je grafieken bekijk 🙂
  Knap zeg.

  als onderwerp zou ik zeggen = Anders Durven Zijn.

  Geliked door 1 persoon

 14. Ellie Schmitz Zegt:

  Margo, een hele mooie blog. Altijd fijn als andere schrijvers iets van zichzelf laten zien. Wat een lef heb jij om een woord te vragen…knap knap knap…ik durf dat niet, bij voorbaat blokkeer ik al wat natuurlijk niet hoeft. Je kunt ook, zoals jij al vaker gedaan hebt, een 6-woorden verhaal met dat ene woord schrijven..of non-stop 10 minuten waarin je alles wat er bij dat woord in je naar boven komt, opschrijft. Wie weet volg ik je hierin nog eens!

  Geliked door 1 persoon

 15. jjmharmsen Zegt:

  Ik heb ook wel eens met die gedachte gespeeld om naar aanleiding van een woord of thema iets te gaan schrijven. Maar niet in 10 minuten. Gewoon voor de uitdaging, de stok achter de deur. Ik ‘lijd’ aan uitstelgedrag, eerst nog even dit, of…..Vervolgens ga ik dan lezen in plaats van schrijven en hoop ik daardoor ook inspiratie te krijgen. Maar de valkuil voor mij is dan weer, dat ik ‘te veel’ lees van anderen, waardoor mijn eigen ideeën een beetje uitgeblust raken. Kortom, dan lees ik meer dan dat ik schrijf! Hierin zoek in nog steeds naar het juiste evenwicht. Dus mijn opdracht aan jou? *evenwicht* 😉 Overigens graag jouw column gelezen Margo!

  Geliked door 1 persoon

 16. Morgaine Zegt:

  Hoe zie jij iemand die misschien al langer dan een jaar of 10 in de bijstand zit?

  Geliked door 1 persoon

 17. Margo Hermans Zegt:

  Veel reacties, zeker niet de eenvoudigsten! Dank jullie wel allemaal! Eens kijken of ik hier iets van kan maken.

  Geliked door 1 persoon

 18. Odette Zegt:

  Klein beginnen.

  Geliked door 1 persoon

 19. Anouk Zegt:

  Hi Margo, Je ziet er me zelfverzekerd uit… Een vrouw met karakter!
  Zou je ook een verhaaltje kunnen verzinnen bij één illustratie? 🙂

  Geliked door 1 persoon

 20. KVSmiley Zegt:

  Een ideetje: in de nabije toekomst wordt een robot verliefd op een vrouw…

  Geliked door 1 persoon

 21. @peterdegroof Zegt:

  Endorfine, serotonine, en dopamine ?

  Geliked door 1 persoon

Trackbacks/Pingbacks

 1. Wat een tof voorstel! | Margo Hermans - 20 mei 2015

  […] ontving ik een bericht van Anouk. Ze reageerde op mijn blog ‘Jouw idee; mijn verhaal’. Of ik misschien interesse heb om een verhaal te schrijven bij één van haar illustraties. […]

  Like

 2. Beginnen | Margo Hermans - 7 augustus 2015

  […] Dat doe ik soms ook over de onderwerpen die ik aangereikt heb gekregen als reactie op mijn blog ‘Jouw idee; mijn verhaal’. Een tekst die ik heb geschreven om ideeën voor korte verhalen te verzamelen. Maar verder dan […]

  Like