Snisjèrs: Robbert en Wendy

6 mei 2015

Publicatie

Uit ‘De Snisser Courant’ | jaargang 10 | nummer 2

Op de driesprong Oostdijk-Weverstraat woont de familie Van Waes-Baert met hun 4 kinderen. Robbert (1973) komt oorspronkelijk uit Westdorpe en Wendy (1974) uit Koewacht. In 1999 kochten zij hun woning en tijdens de milleniumnacht sliepen ze er voor het eerst. In 2000 zijn ze getrouwd en ondertussen is hun gezin compleet met Jochem (2008), Madelief (2010), Abel (2012) en Merle (2014).

Werken buitenshuis doen ze beiden. Wendy is juf bij Basisschool ‘t Getij in Kloosterzande; 2 dagen per week geeft ze les aan groep 6 en 8. Robbert is verantwoordelijk voor ‘t klantenbeheer bij Ecosmart (onderdeel van Van Gansewinkel); zijn werkgebied omvat heel Nederland en België.

Hoe ze in Ossenisse terecht gekomen zijn? In 1999 werkte Robbert voor de Rabobank in Kloosterzande. Ze zochten een woning met grond erbij; ruimte voor paarden en pony’s. In Ossenisse aan de Oostdijk vonden ze het plekje van hun dromen.

Robbert heeft eigenhandig veel gebouwd en verbouwd. Begonnen met een paardenstal, om te oefenen. Later, toen hij metselen in zijn vingers had, heeft hij een steen rond het huis gezet en verschillende aanbouwen gedaan. Er staan nog wel een paar wensen op het lijstje, maar Wendy en hij zijn dik tevreden en wonen er ontzettend graag. “We hebben het helemaal van ons gemaakt, en dat geeft veel voldoening”, zegt hij.

Overschot aan tijd hebben ze weinig. Samen met de kinderen besteden ze graag tijd aan de verzorging van de 4 Shetlandpony’s en het paard. Regelmatig bezoeken ze keuringen en jongerenfokdagen. Daar lopen Jochem en Madelief al hindernisbanen met de pony’s. In Vrouwenpolder was Jochem de beste jeugdige voorbrenger. Hij mocht daardoor deelnemen aan de Nationale Kampioenschappen in Lunteren. Tuinieren doen ze graag, vooral in de moestuin. De kinderen vinden het geweldig om in de zomer stiekem aardbeien en tomaten te plukken en eten. In de gezonde Snisse lucht groeit groente en fruit opperbest!

Afbeelding via De Snisser Courant.
© Margo Hermans, april 2015 (geschreven voor en voor het eerst verschenen in ‘De Snisser Courant‘)
, , , , ,

Abonneren

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

4 reacties op “Snisjèrs: Robbert en Wendy”

  1. Suzan Bolleman Zegt:

    Leuk, je eerste interview in een krant buiten de EnergieC. Goed gedaan.

    Geliked door 1 persoon

  2. Bomma Zegt:

    Leuk om jou interview te mogen lezen.

    Geliked door 1 persoon