Nachttraining Roparun – Cofely Runners

13 mei 2015

Blog

Om half drie ’s middags thuis vertrokken; om half drie ’s nachts weer terug thuis. Team 221 ‘Cofely Runners’ oefende afgelopen zaterdag als nachttraining een stukje van het echte parcours van de Roparun. Maar niet alleen hardlopen was onderdeel van de bijeenkomst.

Als team verzamelden we bij de locatie van Cofely in Halsteren. Het was goed om elkaar als groep voor een derde keer te zien. Onder het genot van koffie, thee en Zeeuwse bolussen vertelden onze teamcaptains veel over onder andere de route, de wisselpunten, de do´s, de don´ts en het reglement van de Roparun. Ook kregen we het shirt ´Roparun 2015´ uitgereikt. Noem me bijgelovig, maar ik durf het shirt echt nog niet aan!

Gezamenlijk reden we van Halsteren naar Hoogerheide. Na een logistieke verdeling van mensen, fietsen en spullen vertrokken we naar Temse in België. Wegomleidingen vertraagden onze aankomst, maar uiteindelijk waren we er rond de klok van acht uur. Team A vertrok om kwart over acht; wij – Team B – een kwartiertje later.

Via de plaatsen Temse, Kruibeke en Zwijndrecht arriveerden we in Antwerpen. Bij de Sint Annatunnel stapten de begeleidende fietsers in het busje en lopers op de fiets. Met de lift van de voetgangerstunnel naar beneden. Mijn collega rende met hoge vaart door de tunnel; ik moest aardig kracht zetten op de pedalen. Aan het einde van de tunnel was er weer een lift. Buiten even kijken waar het fietspad was en langs de kaaien in Antwerpen het parcours vervolgen.

Via Stabroek, Kapellen en Putte passeerden we de Belgisch-Nederlandse grens. Eén van mijn laatste estafettestukken liep ik in Ossendrecht. Over een fietspad, langs een aarddonkere weg, naast een bos. Ik was blij dat ik begeleid werd door twee teamgenoten op de fiets; alleen had ik het daar heel erg eng gevonden.

In Hoogerheide eindigde onze nachttraining. Zowel bij Team A, als Team B, stonden de gezichten van de deelnemers tevreden. Hier en daar hadden de beide teams te maken met leerpunten. Daarom was de nachttraining dus heel erg nuttig!

Op naar het grote werk tijdens het Pinksterweekend! Ik vind het spannend…

Beeldmateriaal via Cofely en in eigen beheer.
© Margo Hermans, mei 2015
Wil je ons volgen tijdens de Roparun? 
Installeer dan de app ‘Roparun’ en kies bij ‘tracking’ voor Team 221 EPZ/Cofely.

Weet je nog wat de grootste wedstrijd is?
Geld ophalen voor het goede doel.
Doneren is nog altijd mogelijk!
Elke bijdrage wordt enorm op prijs gesteld.
Dank je wel alvast!

, , , , , ,

Abonneren

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

5 reacties op “Nachttraining Roparun – Cofely Runners”

 1. Mari Durieux Zegt:

  spannend maar ook echt wel leuk Margo

  Geliked door 1 persoon

 2. Ellie Schmitz Zegt:

  Fantastisch!

  Geliked door 1 persoon

 3. MichielZiet Zegt:

  Leuk hoor! (Ook wel een beetje jaloers) Plezier spat er gewoon af! 😀

  Geliked door 1 persoon

 4. Nadia Bleyenberg Zegt:

  Geweldig! Lijkt me intensief, maar ook fantastisch om te doen. Petje af: Voor de loop én schrijfprestatie! En dit keer kunnen we zelfs in 3D meegenieten 😃🎥

  Geliked door 1 persoon

Trackbacks/Pingbacks

 1. 61,56 km estafette tussen Parijs en Rotterdam | Margo Hermans - 3 juni 2015

  […] lopen. Als Cofely Runners ontmoetten we elkaar tijdens een trainingsrondje op Walcheren en een nachttraining in de grensstreek van Antwerpen. Daarna was het tijd voor het echte […]

  Like