Wat tinten grijs dan maar?

19 mei 2015

Blog

Even geleden las ik ‘New me’ bij ‘Schrijven aan de keukentafel’. Wat een herkenning, maar helaas geen feest! … Mooi grijs is vast ook niet lelijk. Toch?

En daar zit ik weer… Om de vijf weken op de stoel bij de kapper. Langer kan ik het echt niet uitstellen, vind ik. Gekscherend zeg ik telkens dat ik mijn zilver ga verkopen. Maar ondertussen baal ik ervan dat het steeds meer moeite kost om die grijze haren weg te werken.

Met mijn van nature donkerbruine lokken zie je de zilvergrijze haren er duidelijk tussendoor schitteren. Vijf weken na het verven heb ik alweer ruim een centimeter uitgroei en vind ik het niet meer netjes. De slogan ‘kijk eens wat vaker in de spiegel van de kapper’ is voor mij niet van toepassing; ik kijk er al vaak genoeg in.

In overleg met mijn kapster Amanda ben ik maanden geleden gestart om van donkerbruin over te gaan naar een lichtere bruine tint. Een kleur die ik uiteindelijk en eigenlijk niet zo mooi vind. Ook niet met de highlights erin. Op haar vraag afgelopen zaterdag: “Is de kleur die je hebt goed en zal ik deze weer gebruiken?” antwoordde ik “nee!”.

“Nee, ik vind de kleur niet mooi. Wat moet ik nu met de uitgroei?” Dus – uiteraard weer in overleg – heeft ze deze keer voor het eerst mijn grijze uitgroei niet met bruin geverfd, maar heeft ze lowlights aangebracht in de lichtbruine kleur. Een volgende stap naar het stoppen met mijn haar bruin verven. En er voor uitkomen dat ik dus gewoon grijs ben…

Doodeng vind ik het en probeer mezelf moed in te spreken door te zoeken op Pinterest naar stoere en hippe kapsels met grijze haren. Borden met benamingen als ‘women who rock the silver hair’, ‘beautiful age’ en ‘stylish women with silver hair’ komen voorbij. Afijn, er is nog hoop… Vol goeie moed heb ik ook een dergelijk bord aangemaakt op Pinterest. ‘Silver hair rocks too’ heet de mijne.

Als je me ziet met mijn uitgroei en je vind het lelijk, dan mag je het best zeggen… Ik denk er waarschijnlijk ook zo over…

Punt.

margohermans margo hermans silver hair grey hair gray hair silverhairdontcare greyhairdontcare grayhairdontcare

Afbeeldingen via Pinterest.
© Margo Hermans, mei 2015
, , , , , ,

Abonneren

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

29 reacties op “Wat tinten grijs dan maar?”

 1. Joolzz Zegt:

  Stoer van je! En ik ga je bord eens goed bekijken. Uiteindelijk ‘ben’ je natuurlijk niet je haarkleur…. 😉

  Geliked door 1 persoon

 2. Morgaine Zegt:

  Grijs in juist in nu, dus gewoon hop, richting grijze tint, daar is mijn moeder nu ook mee bezig, ze is het zat om telkens te kleuren, haha

  Geliked door 1 persoon

 3. Jeanette Zegt:

  Herkenbaar ….. Ik zat naast je bij de kapper.

  Geliked door 1 persoon

 4. Patty Zegt:

  Vind het eigenlijk best een goed idee en zoals op de bijgevoegde foto’s nog mooi ook! Hm, iets om over na te denken 😉

  Geliked door 1 persoon

  • Margo Hermans Zegt:

   Ja, vind de foto’s ook erg mooi! Heb de stap gezet, maar denk ook nog steeds na hoor!

   Geliked door 1 persoon

   • Patty Zegt:

    Sommige vrouwen staat het prima, maar er zijn toch ook vrouwen die er veel ouder uitzien (op jongere leeftijd) door grijs haar. Ik denk dus dat het een goed plan is hoor, zo geleidelijk aan. Kan je inschatten, wat het effect bij jou zou gaan zijn 😉

    Geliked door 1 persoon

 5. Joyce Zegt:

  Grijs kan ontzettend mooi en chique staan, gewoon doen! 😀

  Geliked door 1 persoon

 6. jjmharmsen Zegt:

  Er zijn zoveel mooie tinten grijs, ik vind het prachtig!

  Geliked door 1 persoon

 7. Bomma Zegt:

  Heb hier hetzelfde probleem. Word het ook stilaan beu om telkens weer die grijze lokken te laten bijkleuren. Heb al eens tegen mijn kapster gezegd dat ik ze niet meer laat verven maar onze kleinzoon gaat hier niet mee akkoord. Hij vind me veel te jong (55) om al grijzend rond te lopen. Dus heb ik er een mooie rode kleur met lokjes op laten zetten. Volgende kapbeurt zien we wel weer wat het word. Warme groet.

  Geliked door 1 persoon

 8. Ellie Schmitz Zegt:

  Zo herkenbaar…al ben ik wat jaartjes ouder en misschien grijzer…ook al zegt iedereen dat het hip en mooi is, ik wil ook liever nog niet ‘grijs’ door het leven….

  Geliked door 1 persoon

 9. beaunino Zegt:

  Grijs is in tegenwoordig. Misschien maar meteen in die kleur verven;-)
  Ik heb hetzelfde probleem hoor. Twijfel ook.

  Geliked door 1 persoon

  • Margo Hermans Zegt:

   Meteen in die kleur verven, vond mijn kapster geen goed idee. Langzame stappen daarentegen wel. Afijn…. Mijn lange lokken wil ik in elk geval niet af laten knippen!

   Geliked door 1 persoon

 10. Odette Zegt:

  Echt grijs is prachtig. Maar het moet wel goed voelen. Ikzelf heb een grijze glans, die uitloopt naar 50 tinten lillek. Mijn collega’s noemden mij ooit een zwarte olijf met pit. Die was zoek in die tinten grijs. Ik ging terug naar donkerasbruin.
  Beter. Veul. 🙂

  Geliked door 1 persoon

  • Margo Hermans Zegt:

   Ja, na het proberen van grijs kan ik ook altijd nog besluiten terug naar een bruintint. Maar eens even afwachten eerst! Misschien is het gewoon wel mooi???

   Like

 11. Regenboogvlinder Zegt:

  Grijs is de modekleur hoor deze zomer! Kan echt heel erg mooi zijn!
  Het is even durven maar die uitgroei bijkleuren is ook een crime elke keer. Ik ben ook grijs/wit, maar ook al een stukje ouder. De eerste keer uit laten groeien voor mijn 50e. Toen ik de foto’s terugzag schrok ik en dacht, o nee, veel te vroeg, dus opnieuw gaan kleuren. Toen voor mijn 55e opnieuw een poging gewaagd, ik kleurde de uitgroei echt elke 2-3 weken, vond dat altijd zo erg! En ik kan nu niet wachten tot het echt wit is…
  Succes hoor! Je bent zo’n mooie vrouw en dat ben je met grijs haar zeker!

  Geliked door 1 persoon

  • Margo Hermans Zegt:

   Dank voor het delen van je verhaal en voor je compliment! Nu ik bijna een jaar zonder haarverf door het leven ga, ervaar ik dat als een enorme ‘vrijheid’. Geen ‘angst’ meer dat het zilver te zien zou zijn. Heerlijk! En ook veel gezonder voor mijn haar en hoofdhuid!

   Like

 12. Anuscka Zegt:

  Sinds mijn dertigste ben ik al grijs. Ik hou het lekker kort, alhoewel ik ook wel helemaal verliefd kan worden op die foto’s hierboven zeg! Ah, mooi! Maar ik ben erg blij met mijn zilveren stekeltjes…. al jaren! 😀

  Geliked door 1 persoon

 13. Amanda Zegt:

  Hee Margo, ik vond je via de The Silver Circle op FB. Ben ongeveer tegelijk met jou gestopt met verven. Leuke blog, herkenbaar :). Groetjes, Amanda

  Geliked door 1 persoon

  • Margo Hermans Zegt:

   Hi Amanda, tof dat je via The Silver Circle op mijn blog terecht bent gekomen! Heb even gekeken binnen de FB-groep en deel je mening; af en toe zou het groeien sneller mogen gaan 🙂 Dank voor je compliment en groetjes, Margo

   Like

Trackbacks/Pingbacks

 1. Al de rest lijkt onbenullig… | Margo Hermans - 14 oktober 2015

  […] ik over mijn hardlopen door het mooie herfstbos, zoonlief op de middelbare school of mijn grijze haren die steeds zichtbaarder worden? Het doet er op dit moment allemaal niet zo toe. Mijn vingers op de […]

  Like

 2. Hoe grijs ben ik nu echt? | Margo Hermans - 28 oktober 2015

  […] het voorjaar 2015 schreef ik ‘wat tinten grijs dan maar‘, want de kapster verfde in april mijn haren voor het laatst. Ik was er klaar mee: de kleur […]

  Like