Stel je vraag en wacht op antwoord

9 juni 2015

Publicatie

Uit Nieuwsbrief ‘Minerva’ | Netwerk voor Directiesecretaresses in Zeeuws-Vlaanderen | juni 2015 

Sporadisch heb ik een extra vrije middag; deze keer waait de wind erg hard om het huis heen. Soms komt de regen zelfs met bakken uit de hemel. Geen weer om lekker buiten te zijn en van het voorjaar te genieten; een mooi moment om met mijn laptop aan de keukentafel te zitten en voor Minerva aan de slag te gaan.

De inleverdatum van de kopij voor de nieuwsbrief ligt nog een paar weken voor mij. De druk om een tekst te schrijven is daardoor nog niet erg hoog. In tegenstelling tot de columns voor de vorige nieuwsbrieven, heb ik deze keer werkelijk geen idee waarover ik zal schrijven.

Terwijl ik mijn kin op mijn ene hand laat rusten, speur ik – met mij andere hand op de muis klikkend – het internet af. Ik beland op de website van Management Support. Heb jij nog een abonnement op dat tijdschrift? Toen ik jaren geleden startte met werken, vond ik dit een magazine met interessante onderwerpen en handige tips. Elke maand las ik het merendeel van de artikelen in het tijdschrift. Ik scheurde zelfs bepaalde rubrieken met ‘tips & tricks’ uit en bewaarde deze in een map. Met de intrede van internet en het dus eenvoudig kunnen vinden van informatie, verdween mijn interesse voor het magazine en heb ik na verloop van tijd mijn abonnement op het tijdschrift opgezegd. De map met tips & tricks heb ik ook al lang niet meer.

Niet alleen ‘googlend’ kom ik aan werkgerelateerde informatie. Voor mij is ondertussen de besloten groep van Minerva op Facebook ook kleine bron van informatie geworden. Zo zocht ik recent een locatie in Goes voor het organiseren van een lezing voor zo’n veertig à vijftig personen. Ik stelde de vraag binnen de besloten groep en een paar netwerkleden gaven mij snel antwoord. Zonder enig zoekwerk had ik via collegasecretaresses in de regio direct antwoord op mijn vraag.

Kijk, daar word ik nu blij van!

Tips Tricks Minerva

Afbeelding via Google.
© Margo Hermans, juni 2015
, , ,

Abonneren

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

Reacties zijn gesloten.